PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

24.04.2012.      

Autor: Ivan Kašuba 

Atomic skije 12/13

Osim već uobičajene promjene dizajna svih skija, naglasak noviteta je na novim imenima popularnih modela, uz pokoju novotariju u obliku skije i tehnologije.

Ustaljeni ritam novosti nastavlja se i u sljedećoj sezoni. Igra raspršenih boja u kombinaciji s prepoznatljivim dizajnom, glavna je novost među Atomic skijama. Iako su Atomic tehnologije 12/13. većinom ostale iste, napredak se osjeti. Upravo iz njega je proizašlo nekoliko novih imena već poznatih Atomicovih jurilica.

Još uvijek Atomicom dominira šest kategorija skija: race, allmountain (Vantage, Nomad, Vario), freeski (powder, park), women, backcountry i kids.

Novo ime koje obuhvaća cijelu paletu proizvoda, počevši od skija pa sve do pancerica i odjeće, glavna je novost u race segmentu skija. Naime, riječ je o imenu Redster. Sada sve skije iz natjecateljskog segmenta, kao i pripadajuće im pancerice, u svom nazivu nose ime Redster. Od sada postoje tri modela veleslalom skija i četiri modela slalom skija, dakle po jedan model više nego prošle godine. GS modeli, počinju najjačim Redster Doubledeck GS-om, preko Redster EDGE GS modela koji je od ove godine novost, pa sve do najslabijeg Redster LT. Skije su dostupne u visinama od 150 pa sve do 184 cm, ovisno o odabranom modelu.

-.--.-

Kod slalom skija također je uveden novi model, srednji po jačini, Redster EDGE SL, ispod kojega dolazi standardno Redster ST. Najjači model slalomica sada je dostupan u dva modela čija je jedina razlika boja, dakle Redster Doubledeck SL Red ili White (slika gore). U sve ove dućanske natjecateljske skije od ove godine ugrađuje se rocker tehnologija.

Allmountain segment još uvijek se sastoji od tri klase skija, Nomad, Vario te od ove godine Vantage klasa koja je zamijenila Twins paletu skija. Ove su skije namijenjene za beskompromisno uživanje u različitim uvjetima na stazi za koje bi se moglo i precizirati, kako Vario modeli više naginju uređenim stazama, dok Nomad i Vantage neuređenim, odnosno off-piste skijanju.

-.--.-

Vantage serija u sebi je zadržala prošlogodišnje Theory i Panic modele, dok su Coax i Trooper zamijenjeni Alibi (slika gore) i Ritual modelima, ujedno i najjačim modelima u ovoj klasi. Sve skije radi lakše plovnosti i upravljivosti imaju ugrađen allmountain rocker, što garantira odličnu kontrolu i visoku mirnoću prilikom vožnje.

-.--.-

Nomad serija broji sedam modela kao i prošle sezone te novosti u njoj nema. Velika prisutnost titana pri izradi ovih skija prisutna je i dalje u čak četiri modela. Dobre performanse na kakvim se god skijaškim terenima zateknete, s obzirom na širinu struka skija od 77 pa sve do 93 mm, garantiraju vam modeli Smoke, Colt, Smoke Ti, Blackeye, Blackeye Ti, Crimson Ti (slika gore) i najjači ali i "najdeblji" model Savagne Ti. Ovo je serija koja već preko četiri sezone egzistira u Atomicovoj ponudi, uz naravno manje preinake i poboljšanja.

-.--.-

Dobro uređena skijaška staza garancija je dobrog provoda sa skijama iz Vario serije. Osim rockera te novog i oku ugodnog dizajna, novosti nema. Još uvijek, ovdje se nalaze počevši od Fiber i Scandium (slika gore), preko Carbon modela, sve do skija opremljenih D2 tehnologijom, D2 VF 73 White i Black te D2 VF 75 White i Black (slika dolje). Od ove godine u ponudi se više ne mogu pronaći Cut modeli skija, koji su do ove sezone bili sastavni dio Vario serije.

-.--.-

Ako ste ljubitelji dubokog snijega onda je Freeski Powder serija stvorena za vas. Široke i još k tome cool dizajnirane skije, osvojit će svakog skijaša, ljubitelja snježnih bespuća. Novost je ovdje Automatic model, dok su i dalje tu Bent Chetler i Access model, te već dobro poznati, ovoga puta u žuto-crnoj kombinaciji, Blog model (slika dolje).

-.--.-

Od Park modela tu su Punx i Trooper. Backcountry skije ponuda su Atomica svim turnim skijašima. Tako ovdje možemo izdvojiti već poznate Atlas (slika dolje), Charter, Drifter i Poacher Renu modele te Free Dream, Descender i dva nova Ultimate i Aspect modele skija.

-.--.-

Ženski modeli Atomic skija uvijek su plijenili pozornost skijašica, kako svojim primamljivim dizajnom, tako i lakoćom upravljanja. Ovu klasu skija obilježavaju već poznati Cloud modeli, s nešto izmijenjenim imenima. Tako sada možete birati počevši od Cloud Six, Seven, Eight, Nine (slika dolje) modela, sve do najjačih modela s Doubledeckom za bolje skijašice Cloud D2 73 i 75. Affinity Storm predvodi allmountain ženske skije iza kojih slijede Affinity Pure i Air modeli te Elysian i Supreme, a za ljubiteljice powdera tu su i Millennium i Century modeli skija.


-.--.-

Najmanjim skijašima nude se race modeli novoga imena Redster JR EDGE, JR III, JR II i JR I te veliki izbor allmountain junior modela kao što su Vantage JR, Rascal JR, Affinity JR, Century JR...

Od ostalih noviteta možemo spomenuti kako je Atomic priredio osvježenu paletu race pancerica, Redster Pro, koje svojom novom tehnologijom izrade izvlače iz sebe odlične performanse. Treba svakako i spomenuti, kako tvornica iz Altenmarkta svake godine sve više na tržište izbacuje kolekcije skija upakiranih s pancericama, odjećom, štapovima i ostalim dodacima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 242208
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr