PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

02.06.2005.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: No. 2 planet sport d.o.o. E-mail: atomic@planetsport.hr 

Atomic Izor 9:7 (05/06)

Izor linija Atomicovih skija za sezonu 2005/06 nasljednik je uspješne C: serije. Ovaj model najjači je iz Izor serije

Testirani model: 159 cm, r = 15 m
Sidecut: 114 - 72 - 101
Dostupne visine: 132, 141, 150, 159, 168, 177 cm

Nakon testa "malog" Izora 5:3, imali smo prilike odvoziti i najjači model nove Izor serije - 9:7. Atomic Izor serija zamijenila je vrlo uspješnu i dobro prodavanu C: seriju, a riječ je o skijama namijenjenima najširoj skijaškoj populaciji, rekreativcima koji žele skiju koja se pouzdano ponaša u svim uvjetima.

Cijela serija (Izor 9:7, 7:5, 5:3 i 3:1) ima praktički istu konstrukciju temeljenu na nanotehnologiji. Dvoznamenkasta oznaka svakog modela u seriji označava tvrdoću i torzijsku otpornost na vrhu skije prvim brojem, a drugim na repu. To bi trebalo pridonijeti boljoj kontroli i sigurnosti, te lakšem "klizanju" repa skije.

Izor 9:7, kao vodeći predstavnik ove serije, namijenjen je naprednim rekreativcima. S ovime bi se složili, jer iako je skija vrlo lako upravljiva, zbog njezine težine slabijim skijašima i onima slabije pripremljenosti možda će biti teško voziti ovu skiju cijeli dan.

No to nije glavni razlog zašto ovu skiju ne bi dali u ruke nekome s malo iskustva. Naime, Izor 9:7 je pravi metak na stazi. Ukoliko zaboravite na kontrolu ili namjerno pustite skiju, dobit ćete toliko ubrzanje da ćete se ponekad zapitati vozite li možda natjecateljski model? Ovo je vjerojatno jedan od najbržih rekreativnih modela koje smo probali. Skija je jednostavno, ovo moramo ponoviti, BRZA! No u pravim rukama (nogama), Izorice su neopisivi užitak. Obzirom na čvrstoću i težinu, pri velikim brzinama su vrlo stabilne i pouzdane, a radijus od 15-ak metara, te lagano podizanje na kantove trebalo bi biti dovoljna garancija za neometeno uživanje u carvingu. Široke i prazne staze su, naravno, preduvjet da vozite ovu skiju do maksimuma.

Osim carving zavoja, s ovom skijom moći ćete upravljati i na sve ostale načine, bez previše teškoća. Zbog relativno velikog radijusa, kratke zavoje je možda nešto teže izvoditi, no nije nemoguće. Pri spustu je vrlo sigurna i ne vibrira, što je, s obzirom na brzinu koju ova skija može postići, neophodan uvjet.

Kako ovo ipak nije natjecateljski, već rekreativni model, osim po popeglanim stazama, skiju smo testirali i u drugim uvjetima. Na ledu i vrlo tvrdim stazama se ne ponaša spektakularno, no stisnete li rubnike malo jače, kroz padinu će vas provest sigurno i bez problema. Razmekšane staze i mekani hupseri ne predstavljaju joj apsolutno nikakav problem, jer kroz njih prolazi bez problema, a ukoliko naiđete na neočekivani powder - može i kroz njega. Kao pravi model namijenjen širokoj populaciji, skija se u svim uvjetima ponaša dovoljno dobro, iako su joj uređene staze ipak najdraže, a problemi s nepopeglanim stazama mogu se javiti u slučaju kad pancerica ima malo "lufta" ili je premekana, jer s obzirom na težinu, skiju u takvim pancericama nećete moći kontrolirati. Stoga savjetujemo da uz ovu skiju obavezno imate i odgovarajuće pancerice nešto veće tvrdoće.

Izor 9:7 odličan je izbor za napredne rekreativce koji žele živahnu, dinamičnu, vrlo brzu i pouzdanu skiju koja će im garantirati veliku količinu adrenalina. Dobra fizička pripremljenost i - užitak će biti zagarantiran. Pazite samo da ne platite kaznu za prebrzu vožnju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 250597
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr