PROIZVOĐAČI

»

VöLKL

10.07.2006.      

Autor: Željko MihalićUstupio: Tom Tom d.o.o., Drenovačka 7, Zagreb Tel: 01 3692-558  

Völkl Racetiger Slalom carver (06/07)

Völkov donatjecateljski model je skija koja bi mogla biti jedno od ugodnijih iznenađenja u Völklovoj paleti za sezonu 06/07.

Testirani model: 163 cm @ 13,8 m
Sidecut: 114-65-98
Dostupne visine: 153, 158, 163, 168 cm

Već i po nazivu se može zaključiti prvotna namjena skije. Ne trebate pogledati gabarite skije da biste znali da se radi o skiji namijenjenoj skijašima koje privlače kratki i dinamični zavoji i koji su stilski više orijentirani brzom vijuganju. Dimenzije skije jasno podcrtavaju sve rečeno, široki vrh i rep te uski struk tvore skiju manjih radijusa, primjerenijih kraćim zavojima. U tim se kraćim zavojima skija ponaša vrlo pouzdano, lako se inicira zavoj, podiže na rubnike, i pri takvim kraćim zavojima vrlo je mirna i stabilna, pa čak i pri agresivnijoj vožnji, dok se samo pri vrlo tvrdim podlogama i jakim pritiscima osjećaju vibracije.

Pri kratkim zavojima dosta je živahna ali ne i divlja, i dosta se lako može kontrolirati i pri ulasku u zavoj, ali, što je također jako bitno, i pri izlasku iz zavoja. Veći zavoji ovim skijama nisu baš uža specijalnost, iako će i njih odvesti dosta pouzdano sve dok brzina nije prevelika ili podloga pretvrda, jer će se tu pojaviti vibracije i nestabilnosti skije i bit će potrebno nešto više snage za njihovu kompenzaciju. Naravno da se o nekom spustu ne može niti govoriti, ova skija ima sasvim drugačiju namjenu.

S rubnika na rubnik se prebacuje vrlo lako bez velikog utroška snage, a sile se na rubnik zahvaljujući Double grip tehnologiji (koja u odnosu na prošlu godinu nije doživjela značajnije modifikacije) prenose jako dobro i skija kroz cijeli zavoj ostavlja dobar dojam. Kvaliteta rubnika je vrlo dobra i izdržat će tri dana malo agresivnije vožnje po tvrđim stazama.

Spuštena u potpunosti na bazu, skija dosta pleše zahvaljujući svojim naglašenim postraničnim lukovima, no i vrlo lako ulovi podlogu rubnicima odmah vas odvodeći u zavoj. Što se podloge tiče, skija uopće nije izbirljiva. Kad se eliminiraju svi faktori koji utječu na ugodno skijanje poput pripreme rubnika i baze, treba reći da se skija jako dobro snalazi na tvrđim podlogama, ali i vrlo dobro na mekšim i dosta vodenim proljetnim podlogama. Dublji snijeg joj nije prvi izbor, ali zahvaljujući svojoj ne prevelikoj težini sasvim dobro savladava i tu prepreku. To je dosta iznenađujuć podatak s obzirom na veliku razliku u dimenzijama struka i vrha (ili repa) skije.

Ova bi skija mogla biti odličan izbor za dobre rekreativce koji žele pouzdanu i dinamičnu skiju za kraće zavoje, ili za one koji imaju određeni stupanj snage i tehnike, a željeli bi još napredovati, jer skija neće biti jako zahtjevna i tu i tamo će oprostiti pokuju nepreciznost i pogrešku. No, za manje fizički spremne ili početnike nikako ne bismo preporučili ovakav model skija, pa povremenim rekreativcima i početnicima, savjetujemo ipak koju kategoriju slabije skije. Onima željnima brzih i širih zavoja i adrenalina savjetujemo da prouče modele sa malo manje naglašenim postraničnim lukovima. Sve u svemu jako dobar donatjecateljki model sa svim preduvjetima koje takvi modeli sa sobom uvijek i donose.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 16885
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr