27.01.2016.      

Autor: Skijanje.hr

 

Schladming: Kristoffersenu slavlje pred 50.000 ljudi

Noćni slalom u Schladmingu već tradicionalno dolazi utorkom nakon Kitzbühela. Sjajni Norvežanin nastavio je svoj ubojiti niz i u Hirscherovom "dvorištu"

Nakon prve slalomske vožnje vodeću poziciju imao je Nijemac Felix Neureuther. Domaći miljenik Marcel Hirscher, zbog problema sa skijaškim naočalama tijekom vožnje, zauzeo je razočaravajuće 22. mjesto s velikih +2.59 iza Neureuthera. Odluka za Hirschera uoči druge vožnje bila je jednostavna - sve ili ništa, budući da nije imao što izgubiti.

Hirscher je u drugoj vožnju dugo držao vodeću poziciju, gotovo do samog kraja, i sve je više nalikovalo kako će mu poći za rukom nemoguće - odnijeti možda čak i pobjedu u svom Schladmingu. No s time se nije složio odlični Henrik Kristoffersen koji je u konačnici sjeo na prvo mjesto sa 61 stotinkom prednosti ispred drugoplasiranog Marcela Hirschera i danas također odličnog trećeplasiranog Rusa Alexandera Horošilova.

"Cijelo vrijeme sam ispred startne kućice slušao austrijskog trenera kako viče "Marcel je još uvijek prvi!" i to mi je jako išlo na živce. Znao sam da sam u dobroj formi i da ako odvezem onako kako znam da mogu doći do pobjede. Staza je bila dosta grbava u gornjem dijelu i bilo je jako teško, no u konačnici sam uspio i jako sam sretan", zaključio je Kristoffersen nakon šeste slalomske pobjede ove sezone.

Kristoffersen je ovom pobjedom dodatno povećao prednost u slalomskom poretku, pa sada vodi sa 180 bodova prednosti ispred Marcela Hirschera te 446 bodova ispred trećeplasiranog Horošilova.

U utrci su nastupila tri hrvatska predstavnika - Matej Vidović, Filip Zubčić i Istok Rodeš. Jedino je Vidović uspješno stigao do cilja u prvoj vožnji plasiravši se na 45. mjesto utrke.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 27. siječnja 2016.   20:49h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    " Hiršer je pokidao !!! Njegova vožnja u 2. rundi je najbolja slalomska vožnja koju je svet video! "
    (Član MladenMar)

    Iskreno neznam jeli bila ili nije ali ako zaista tako mislis ja te molim da nam to ovdje detaljno objasnis zasto.
  • Objavljeno: 27. siječnja 2016.   14:46h

    Član od:
    27.06.2006.

    Mjesto:
    Njemačka, Minhen

    Ne baš. Mi malo manje mladi se sjećamo da je 1979.-te Ingemar Stenmark postigao konačno vrijeme slaloma za 4,06 sekundi bolje od drugoplasiranog Bojana Križaja.
  • Objavljeno: 27. siječnja 2016.   13:58h

    Član od:
    25.01.2016.

    Mjesto:
    Srbija, Zemun

    Hiršer je pokidao !!! Njegova vožnja u 2. rundi je najbolja slalomska vožnja koju je svet video!

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 298491
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr