NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.06.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Snježna kraljica uskoro u tri vožnje?

Čelnicima FIS-a na zasjedanju je predložena moguća reforma slalomskih natjecanja.

Odmah za početak - stvari još nisu do kraja definirane, no određene informacije jasno ukazuju da postoji snažna volja da se ide u tom smjeru. U smjeru u kojem bi se slalomska natjecanja, za početak prvenstveno Svjetskog kupa, mogla početi održavati, umjesto u dosadašnjih dvije - u tri vožnje!

Prva vožnja održavala bi se kao i dosadašnji format prve vožnje, no naziv bi bio - kvalifikacijska vožnja. A ono što je do sada bila druga slalomska vožnja po novom prijedlogu razdijelilo bi se u dvije vožnje - polufinalnu vožnju s i nadalje 30 najbržih kvalificiranih prve vožnje te finalnu vožnju, u kojoj bi nastupilo samo 15 najuspješnijih.

Iza cijelog prijedloga i opet, naravno, stoji interes TV postaja koje bi se sada, definitivno, u prijenos uključivale u polufinalnoj i(li) samo finalnoj fazi svakog natjecanja. I dok smo po starom formatu, barem na nekim televizijama, i barem u nekim slučajevima, u prijenosima slalomskih prvih vožnji još i mogli vidjeti ponekog mladog, tek nadolazećeg natjecatelja tik iznad startnog broja 30, novim formatom ova bi mogućnost (potencijalni problem za sponzore!) u potpunosti bila otklonjena ukoliko taj natjecatelj ne bi uspio ostvariti vrijeme u 30 najbržih prve vožnje.

Pojedini "slalomski klasici" Svjetskog kupa (Wengen, Kitzbühel, Schladming) na neko vrijeme zadržali bi, opet navodno, za sada format održavanja slaloma u dvije vožnje. A test novog formata natjecanja, ovisno o konačnoj odluci Vijeća FIS-a, navodno bismo mogli vidjeti možda već i na prvom slalomu nove sezone Svjetskog kupa u finskom Leviju.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4472784
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr