NATJECANJA

»

SNOWBOARD

18.12.2011.      

Autor: Matija KraljFoto: © FIS/Oliver Kraus  

Telluride, SBX: Jacobellis, Vaultier, Francuska

Petak i subota u američkom su Tellurideu donijeli i prva snowboardcross natjecanja u sklopu snowboard FIS Svjetskog kupa.

Prva snowboardcross natjecanja u Tellurideu definitivno nose snažan francuski pečat.

Izuzme li se, naime, vrijedna domaća pobjeda Lindsey Jacobellis, u ovom američkom ski centru u Coloradu francuski natjecatelji dominirali su kako u muškoj pojedinačnoj konkurenciji, gdje je pobjedu odnio Pierre Vaultier, tako i u timskom natjecanju, gdje su Francuskinje pobijedile u sastavu Nelly Moenne Loccoz - Deborah Anthonioz, a Francuzi u sastavu Pierre Vaultier - Xavier De le Rue.

U pojedinačnoj ženskoj konkurenciji 26-godišnja Jacobellis do svoje je 23. snowboardcross pobjede u Svjetskom kupu, ali i prve u Tellurideu za neku američku boardericu, u finalu stigla protiv Dominique Maltais (CAN), prošlogodišnje pobjednice natjecanja te Deborah Anthonioz (FRA).

-.--.-

A nakon natjecanja je izjavila:

"Nekako uvijek ispada da ja odnosim prvu pobjedu u novoj sezoni. Ne znam da li je to zbog mojeg trening-programa, ili stvari nekako uvijek na kraju tako ispadnu, ali jako sam se zabavila danas. I sretna sam što sam izdržala snažan pritisak Dominique."

Cjeloviti pojedinačni rezultati - boarderice

Pierrea Vaultiera slobodno se može nazvati i svojevrsnim "gospodinom Tellurideom". Ovosezonska pobjeda treća mu je pojedinačna uzastopna u ovom američkom zimskom centru. A iza sebe ovoga je puta ostavio Christophera Robanskea (CAN) te Nicka Baumgartnera (USA).

-.--.-

Cjeloviti pojedinačni rezultati - boarderi

Udružen s Xavierom De la Rueom Vaultier je dominaciju nastavio i u timskom natjecanju. U kojem su njih dvojica bili bolji od američke kombinacije Nick Baumgartner - Jonathan Cheever. Dok su treći završili Joachim Havikhagen i Stian Sivertzen (NOR).

U ženskoj konkurenciji Nelly Moenne Loccoz i Deborah Anthonioz nadvisile su Dominique Maltais i Maelle Ricker (CAN) te Lindsey Jacobellis i Callan Chythlook-Sifsof (USA).

U timskom snowboardcross natjecanju, podsjećamo, dvoje ridera formira tim. Kada prvi rider ili riderica prođe ciljem, startna vrata automatski se otvaraju i za timsku kolegicu ili kolegu. Koji ili koja potom prvim prolaskom kroz cilj osigurava pobjedu. 

-.--.- 

Snimke s pojedinih natjecanja snowboard Svjetskog kupa

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269130
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr