22.12.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Proslavljen 50. rođendan Ski kluba Rijeka

Predstavljanjem monografije obilježeno pola stoljeća riječkog skijaškog kluba.

Prigodnim druženjem u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku članovi i prijatelji Ski kluba Rijeka obilježili su jučer 50 godina postojanja ovog skijaškog kolektiva. Osnovan 21. prosinca 1961. Ski klub Rijeka je sinonim za skijaški sport u Rijeci i okolici te ne čudi da je dvorana bila puna čestitara.

Među prvima su pozdrave ispred Hrvatskog skijaškog saveza i Hrvatskog olimpijskog odbora prenijeli Miho Glavić te Luciano Sušanj. Skijaše je pozdravio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te zamjenik primorsko-goranskog župana Vidoje Vujić. Potonji je obećao jači angažman županije po pitanju uređenja Platka kao baze za skijaške treninge Riječana, a najavio je i asfaltiranje parkirališta u proljeće sljedeće godine. Febo Marinelli, sportski direktor kluba, podsjetio je na najuspješnije natjecatelje proizašle iz Rijekinog sportskog pogona koji godišnje skupi preko stotinu dana snježnih treninga.

Pola stoljeća djelovanja Riječani su obilježili prigodnom monografijom naslova "Snow must go on". Pod uredništvom predsjednika kluba prof. dr. Davora Štimca prikazan je presjek bogate povijesti kluba s osvrtom na skijaški sport u Primorju i prije osnutka kluba te je dan pogled u budućnost skijanja u regiji. Posebno je obrađen Jadranski slalom, najznačajnije natjecanje koje Riječani organiziraju. Nemali obol izradi monografije dao je Milan Tumara, počasni predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza, sa brižno prikupljenom povijesnom građom, a Tumara je pri kraju svečanosti najzaslužnijima pojedincima podijelio i priznanja kluba.

-.--.-ski klub rijeka

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4398109
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr