PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

16.08.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: VITA, Trebnje d.o.o
Studenac 24, 8210 Trebnje
Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
Email: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401

 

Fischer Heat 76 (09/10)

Novi model Heat 76 je namijenjen rekreativcima koji traže dobar odnos uloženog i dobivenog na stazama i izvan njih.

Testirani model: 165 cm, r = 17m
Sidecut: 121-76-103
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

-.-Skijanje.hr-.-Za sezonu 09/10. Fischer donosi izmijenjenu allmountain seriju Heat, koja se sastoji od 3 modela. Osim testiranog modela Heat 76 tu su još i modeli 72 i 74, a kao kod većine proizvođača broj modela označava širinu skije u struku. Po klasifikaciji Heat 76 je najjači model ove serije i namijenjen vrlo dobrim skijašima koji žele skijati po svim terenima.

Već na prvi pogled vidi se potpuna promjena dizajna koja vlada u cijeloj ovoj seriji, a  agresivniji dizajn će sigurno naći svoje poklonike kod mlađe publike.  Osim dizajna i promijenila se i geometrija pa je Heat skija sada s punim pravom smještena u allmountain kategoriju. Skija je napravljena standardnom Sandwich tehnologijom (woodcore, titan, air carbon), gdje Air carbon tehnologija čini skiju lakšom, ali čvrstom da olakša skijašu kontrolu, dok su rubnici pojačani Dinamic grip control tehnologijom. Heat 76 dolazi sa FSX 12 Railflex vezovima.

Lakoća materijala se vidi već na samoj stazi. Skija je lagana i za nošenje, a stavljanjem skije na nogu nećete osjetiti težinu skije ispod sebe, nego ćete osjetiti veću mogućnost laganog kretanja po stazi. Heat 76 ima radius 17 metara, iako se na stazi ponaša kao da ima i manji radijus od navedenoga. Skija je jako okretna i laganim stavljanjem na rubnike vodi u zavoj. pri čemu je vrlo konstantna tijekom cijelog zavoja. Izlaz iz zavoja je jednak ulazu i ne stvara nikakve probleme nenadanim reakcijama. Prilikom zavoja manjih radiusa, skijaš ipak mora malo više raditi. Brzo vijuganje na ovoj skiji nije toliko zahtjevno i neizvedivo, no prilikom brže i agresivnije vožnje vide se prvi nedostaci, jer skija "pleše" i ne daje toliki osjećaj sigurnosti. Iako je po klasifikaciji najjači model ove serije namijenjen vrlo dobrim skijašima, pod dojmom smo da bi vrlo dobri i odlični skijaši ostali malo zakinuti ovom skijom, dok bi prosječni rekreativci mogli jako profitirati ovim modelom. Na tvrđim dijelovima staze rubnici skije solidno drže podlogu, ali za teže skijaše ili one željne agresivnije vožnje ovakvi rezultati su ipak pomalo preslabi.

Na stazi na kojoj se stvaraju hupseri počinje se uočavati prednost lakoće ove skije, jer joj razrovanost ne predstavlja baš nikakav problem. Skija u većini slučajeva lagano prelazi preko hupsera i potrebna je samo lagana amortizacija da bi skijaš mogao nesmetano uživati. U razrovanom terenu izvan staze skija se jako dobro ponaša i moguće je nesmetano brže voziti bez ikakvih problema. U dubokom snijegu se skija jako dobro ponaša, iako to nije klasični freeride model. Širina vrha od 121 milimetar odlično izvlači repove iz snijega te je moguće nesmetano uživati u povremenom skijanju na netaknutom snijegu, ali za one koji vole više vremena provoditi u netaknutom snijegu ovaj model možda neće pružiti sve čari kao neka klasična freeride skija. Lagani materijali i lakoća upravljanja će sigurno razveseliti skijaše koji povremeno žele i skakati na stazi ili izvan nje preko hupsera, dok su doskoci jako ugodni.
-.-Skijanje.hr-.-
Heat 76 je potpuno nova, u cijelosti promijenjena, skija. Srednji i bolji rekreativci koji žele riješenje "sve u jednom" mogli bi se vrlo lako pronaći u ovom modelu, jer pruža dosta, a ne zahtjeva puno ulaganja. Skija ostavlja odličan dojam u odnosu uloženog i dobivenog. Skijaši željni agresivnije vožnje i oni koji uvijek traže nešto više možda će ostati malo razočarani ovim modelom.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 2664304
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr