PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

22.01.2007.      

Autor: Goran RazićUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24, 8210 Trebnje, Slovenija Kontakt za Hrvatsku: E-mail: bojan.laginja@vita.si Tel: 098 421 401  

Fischer RC4 worldcup SC (06/07)

Novi Fischerov najjači komercijalni model hrabro pokazuje svoje novitete. Flowflex se pokazao kao zanimljiva inovacija.

Testirani model: 160 cm, r=12 m
Sidecut: 118-66-99
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170

Worldcup SC, ispod kojeg su još modeli Race SC i Competition SC, a iznad kojeg je čistokrvni natjecatelj worldcup SL, model je za istinske ljubitelje carving vožnje te skijaše koji vole agresivnu vožnju na uređenim stazama. Upravljivost skije je gotovo savršena i svakim zavojem Fischer nam daje do znanja koje su mu sve mogućnosti.

Flowflex koncept daje mogućnost pravilnijeg savijanja skije na dijelu koji se nalazi ispod same ploče, a što uzrokuje odličnim ponašanjem skije u zavoju, gdje ona svojim pomacima veza, tj. "disanjem" spoja veza i skije, radi vrlo precizan i brz zavoj.

U usporedbi s ostalim skijama te klase, skija nije pre kruta, ili kako bi neki rekli - pretvrdoglava. Dapače, njena "tečnost" i "poslušnost" su zaista na visokom nivou, no kako je ovdje riječ o najjačem natjecateljskom modelu koji se nalazi u slobodnoj prodaji, skiju ipak treba znati voziti, kako bi ona vratila istom mjerom. U trenucima laganog opuštanja skijaša u vožnji, Fischer ima tendenciju ponašati se poput vas – "opušteno". U slučaju neaktivnog vođenja zavoja osjetit ćemo kako SC slijedi putanju poprilično mlako i neuvjerljivo, a promjene smjera su vrlo spore.

Radi velike elastičnosti skije, vožnja po mekanom snijegu je donekle ugodna. Iako treba upotrijebiti malo više znanja i snage, skija ne pokazuje preveliku dozu tvrdoglavosti, što svakako može razveseliti one koji osim agresivne vožnje po tvrdim stazama, neki puta vole skiju stavljati i na drugačije kušnje. No ipak, vodite računa o pravoj namjeni skije!

Rubnici su vrlo dobri i bez problema će dugo vremena držati i vrlo tvrde staze te agresivnu vožnju. Sigurni smo kako je ovdje riječ o vrlo vozljivom modelu te skijama koje znaju osluškivati svog vozača. Prilikom vožnje vratit će nam najmanje onoliko koliko smo uložili, a znalcima i više od toga.

Natjecateljska slalom vožnja ovu skiju stavlja u uvjete kakvi su joj prirođeni. U takvim uvjetima Fischer pokazuje svu svoju eksplozivnost i agresivnu ćud. Dinamički paralelni zavoji, odnosno veleslalom vožnja, stavljaju skiju u nezavidan položaj, ali i to je ovaj model uspješno odradio, uz poneke popuste. U tom slučaju moramo zaboraviti pretjerano naginjanje na rubnike i vožnju na krajnjim granicama, no široki zavoji su itekako izvedivi, a skija ne pruža preveliki otpor.

Vezovi koji dolaze u paketu su Fischer RC4 Z 17 flowflex (zapravo je riječ o Tyrolia vezu, op.a.), a lokalni trgovci skiju često nude i s vezovima Z 13, s DIN skalom do 13. Vezovi, pa i ovi potonji, zadovoljit će i one zahtjevnije i korpulentnije skijaše.

Dojam koji skija ostavlja je vrlo dobar. Skija je uglađenih performansi, odličnog odaziva i solidne brzine. Ono što najviše dojmi je preciznost vođenja kroz zavoj. Tu je worldcup SC u samom vrhu ove klase.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 319967
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr