PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

25.09.2012.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: VITA, Trebnje d.o.o, Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, 098 421 401

 

Fischer Motive 80 Powerrail (12/13)

Još jedan vrlo popularan model stiže nam iz Fischera. Ovoga puta riječ je o vrlo pristupačnoj skiji, koja će sve napraviti ne bi li vam izmamila osmijeh na lice.

Testirani model: 175 cm, r = 17m
Sidecut: 122-80-110
Dostupne visine: 161, 168, 175, 182 cm

 

-.--.-Kada govorimo o trendu današnjih skija nailazimo dosta često na pokušaje proizvođača da stvore skiju namijenjenu za sve uvjete. Fischer također radi na tom planu i to već duže vrijeme, a jedna od već poznatih uzdanica takvih skija, odnosno allmountain klase, je i serija Motive. U usporedbi s prošlom godinom došlo je do nekoliko malih promjena, pa tako današnju klasu Motive krasi pet modela, a model 80 Powerrail, odnosno jedan ispod novog najjačeg modela Motive 86, našao se i na našem testu.

Odmah na početku možemo zaključiti kako s većom dozom zezancije, bezbrižnosti i lakoće već dugo nismo upravljali s nekom skijom. Ako je u pitanju lakoća, težina i okretnost, ovaj model je definitivno pobjednik testa u allmountain segmentu.

Vrlo su šaroliko i mladenački dizajneri iz Fischera ukrasili ovu skiju. Rep je ukrašen u nekoliko nijansi plave, zelene i crvene boje te s velikim natpisom modela skije, dok je vrh potpuna suprotnost, gotovo je cijeli crn s malim natpisom proizvođača i ponešto većim natpisom modela skije.

Skija vrlo lako prolazi kroz snijeg, odnosno po površini nakupljenog snijega, kao da skijate po oblacima. Zapinjanje preko hupsera ili pak vožnja u iskijanom snijegu, stvar su daleke prošlosti. Sa skijom se upravlja doslovno bez razmišljanja. Njena lakoća i upravljivost oduševljavali su nas iz zavoja u zavoj, iz skoka u skok. Jednostavno, nije bilo onoga što na ovoj skiji nismo mogli napraviti, a kao veliki plus i ono što se rijetko danas pronalazi je i činjenica da je Motiv 80 melem za koljena i kondiciju.

Nakupljeni, razrovani snijeg, ili još bolje staza koja je lagano "popustila" tokom dana, pravo su igralište za ovu skiju. Skija vrlo mirno podnosi svaki zavoj, dosta je živahna, ali bez jake povratne informacije što će prosječni rekreativac znati cijeniti. Iako je u nju ugrađena drvena jezgra, skija nije divlja, naprotiv, vrlo je ujednačena. Svakako, treba i spomenuti nezaobilazni rocker koji skiju vodi kuda god poželite, osigurava joj brže prebacivanje s rubnika na rubnik te bezbrižno skijanje po novozapadalom snijegu.

Na uređenoj stazi bilo je vrlo zanimljivo vidjeti reakciju skije na tvrđe uvjete. Zavoje različitih radijusa skija izvodi vrlo poslušno, tečno i bez podrhtavanja, no ako ju nagazite malo jače osjetit ćete nesigurnost u njenoj čvrstoći, pogotovo ako je staza dosta tvrda. To, naravno, nije velika zamjerka, s obzirom na njenu namjenu. Led Motiveu i nije baš najbolji saveznik, iako rubnici vrlo korektno vode borbu s njime.

Po našem sudu, ovo je jedna od boljih rekreativnih allmountain skija za prosječne skijaše. S njom se ne morate bojati da će vas ostaviti na cjedilu ili u bezizlaznoj situaciji, bilo na uređenoj stazi, ili u snježnoj mećavi. No, savjetujemo da ju ipak prvo isprobate i odvezete nekoliko zavoja prije konačne kupnje, jer ukoliko ste nešto teži skijaš, ili pak bolje vladate tehnikom skijama, možda će vam ova skija ipak biti malo previše lagana i meka.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 329269
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr