PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

29.07.2011.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: VITA, Trebnje d.o.o, Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, 098 421 401

 

Fischer RC4 Superior C-Line 11/12

Brzina, agresivnost, a opet sa druge strane mirnoća i sigurnost ukratko su pridjevi koji se mogu pridodati uz ovu skiju. Od jačih skija ova bi definitivno mogla proći pod "all in one".

Testirani model: 170 cm, r = 15 m
Sidecut: 122-72-104 cm
Dostupne visine: 160, 165, 170, 175, 180 cm
-.--.-

-.-Goran Razić-.-Jutarnje sunce i odlično pripremljene staze dočekali su nas kao savršen poligon za testiranje ove nove skije u Fischerovim redovima. Superior RC C-Line označava svojevrsnu suvremenu i višenamjensku jurilicu za stazu, namijenjenu upravo uvjetima kakvi su bili na testu.

Nova skija je zamišljena kao kombinacija slalom i veleslalom skije, a već u samom nazivu (Superior, nap.a.), očigledno ukazuje na nešto jače, bolje i više. Iz toga se lako može iščitati doza snage i moći koju skija nudi. Uz dodatak RC koji u Fischeru obilježava Race skije i k tome još C-Line koji je rezerviran za najbolje najekskluzivnije modele, naša su očekivanja bila s razlogom velika.

Agresivan natpis proizvođača u kombinaciji crne i bijele boje čini se kao odličan odabir za ovu skiju. Vrlo privlačan i atraktivan dizajn, naravno i nešto ekskluzivniji jer je riječ o C-Line seriji, privlačit će pažnju skijaša gdje god se pojavi.

Superior na nogama ne ostavlja dojam teške skije, za što je zaslužna ponajprije njena konstrukcija. Činilo nam se kao da skijamo na nekom modelu iz neke druge (čitaj: niže) klase, no samo kada se uzima u obzir njena masa. To svakako ide u prilog ovoj skiji, jer je kretanje na njoj uvelike olakšano i nije nam zadavalo nikakve probleme. Već pri prvom duelu sa zavojima bili smo ugodno iznenađeni. Kratki, pa zatim prelazak u duge zavoje, pružali su pravo zadovoljstvo. Usudili bi se reći skijajući na njoj stekli smo dojam kao da je svaki put isprogramirana upravo za onaj način vožnje kojim trenutno skijate.

Radijus od 15 metara na testiranoj visini 170 centimetara pokazao se kao odlično tehnološko rješenje. Zlatna sredina, mogli bismo reći što se tiče kratkih i dugih zavoja. Skeptičnost prema brzom vijuganju s ovom skijom je nestala već nakon nekoliko odrađenih zavoja na strmini. Skiju je vrlo lako prebacivati s rubnika na rubnik. Odlično drži u svakom djelu zavoja i ulijeva sigurnost. Dugi zavoji? Nema problema. Preciznosti i čvrstine ni ovdje neće nedostajati.

Rubnicima nismo mogli pronaći manu. Iako je bilo neočekivanih susreta s ledenim pločama na stazi, Superior nije popustio niti u jednom trenutku. Ovdje svakako treba spomenuti kako pri velikoj brzini i velikim zavojima skija ipak malo popušta, točnije - jače se osjete vibracije, ali za takve egzibicije namijenjeni su modeli s ipak nešto većim radijusima. Iz aspekta umora, nakon testa nismo osjetili nikakav umor. Skija traži snagu, isto tako i tehniku, no sigurni smo kako svaki sportski rekreativni skijaš može skijati na ovoj skiji bez da muku muči s upalom jakom mišića.

-.-Goran Razić-.-Superior RC C-Line pokazala se kao odličan rezultat izjednačavanja slalom i veleslalom skije. Upravo zato što se nalazi u race kategoriji njena agresivnost nije upitna, a njena tehnološka izvedba i svakako umjerena masa omogućili su joj da skijašu udovoljava u svakom njegovom zavoju, bio on agresivan, nešto sporiji, duži ili pak kraći. Ukoliko ste dobar skijaš i želite jaču skiju, s kojom je skijaški napredak neupitan, svakako uzmite u obzir Fischer Superior RC C-Line.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 322440
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr