PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

14.10.2007.      

Autor: Goran Razić 

Fischer skije 07/08

Jedna od najvećih novosti u ovogodišnjoj Fischerovoj ponudi skija je izmijenjena RX (cross) klasa skija. Ukupno 10 modela skija u jednoj klasi - to se ne viđa tako često. Općenito, Fischer je u samom vrhu po broju ponuđenih modela skija.

Najjača rekreativna klasa skija, rađena po uzoru na natjecateljske modele i dalje nosi ime RC4. Gotovo cijela klasa je opremljena sa sandwich konstrukcijom, dok tri najjača modela (Worldcup RC, SC i Progressor) imaju implementiran i sandwich sidewall te Flowflex. Upravo model RC4 Progressor nudi novost ove sezone. Model je zamišljen kao hibrid između slalom i veleslalom skije. Progressor ima ugrađene sve tehnologije koje se primjenjuju u Worldcup klasi, no dolazi u ponešto drugačijim visinama (između slaloma i veleslaloma) i nudi ponešto širi struk, pogodan za raznovrsniju vožnju. Da rezimiramo, RC4 nudi sljedeće modele; RC4 Worldcup RC, RC4 Worldcup SC (top modeli), zatim RC4 Progressor, RC4 Race RC, RC4 Race SC i RC4 Competition. Modeli koji nisu u slobodnoj prodaji, a predstavljaju istinski vrh Fischer skija su punokrvni natjecateljski modeli, imena; RC4 Worldcup SL i RC4 Worldcup GS. No ti modeli se proizvode isključivo za ski klubove.

Ovogodišnja RX klasa podijelila se na dva dijela. Prvi je RX Fire, koji predstavlja pravog nasljednika dosadašnje cross klase (čak je i gradacija slična), a drugi je RX Heat, još jedna velika novost u Fischeru. Fire modeli su zadržali svoje već poznate gabarite i karakteristike, te je najveća promijena u izgledu, s time da najjači model nudi i "sandwich" konstrukciju te flowflex sistem ugradnje vezova. Heat modeli namijenjeni su za sve tipove staza, pa čak i za skijanje pored njih. Širine struka, koje dosežu i ne malih 82 mm zaslužne su za odličnu plovnost, dok se istovremeno pokušala zadržati karakteristika allround skije. U ponudi su sljedeći RX Fire modeli (poredani od najjačeg prema slabijem, op.a.); RX Hot FireRX 8 Fire , RX 6 Fire, RX 4 Fire, RX 2 Fire. Kod RX Heat modela poredak je sljedeći; RX Cold Heat , RX Cool Heat, RX Read Heat, RX Pure Heat, RX White Heat.

Fischer AMC ponovo donosi allmountain sklonosti, dok su vozne karakteristike na samoj stazi i dalje zadovoljavajuće. Skija koja bi trebala ići po svemu i u svim uvjetima ima olakšanu jezgru te longitudinalna ojačanja, ne bi li zadržala što manju masu, a istovremeno dovoljnu potrebnu tvrdoću. U ponudi su tri modela; AMC 79, AMC 76 i AMC 73. S time da najjači model dolazi u visinama od 170 do 182 cm. Osim sličnog dizajna, modeli Hybrid nude i slične karakteristike. Hybrid je mješavina između AMC-a i klasične allround skije. Skija je nešto niža, malo užeg struka i ponešto manjih radijusa, no i dalje s olakšanom jezgrom i Hybrid Tech tehnologijom. U ponudi su modeli Hybrid H7, H5 i H3 modeli.

Vision označava ženska liniju skija. U ponudi je 6 modela, a zajednički im je atraktivni i vrlo nježni dizajn, te "My Turn" skup tehnologija prilagođenih ženskoj populaciji. U ponudi su modeli (od najjačeg prema slabijem, op.a.) Zephyr, koji je jedini opremljen i Flowflex sistemom ugradnje veza. Nadalje, tu su Tempest, Breeze, Exhale, Inspire i najslabiji Pure.

Freeride skije i ove godine označava linija Watea. S implementiranom I-beam tehnologijom Watea nudi dosta. U ponudi je ukupno 6 modela poredanih od najjače Watee 101, nadalje, tu su modeli 94, 84, 78 i ženski freeride/freestyle model Zeal. Osim posljednjeg modela sve navedene oznake ujedno označavaju širinu struka skije. Već na prvi pogled jasno je o čemu se ovdje radi.

Freestyle također nudi velik broj modela. Od "hibrida" Misfita, koji na twin tip skiji nudi freeride gabarite, pogodne za freestyle vožnju u "backcountryu", tu je model Addict, Villain Pro, Habit, Villain i Villain za djecu. Na svim freestyle modelima povećan je kut koji zatvara postranični zid s okomicom iznad bočnog rubnika (sidewalla edge, op.a.). Na taj način dobila se veća učinkovitost u zahtjevnim uvjetima u kojima se skija ponekad nalazi na rubniku pod izrazito velikim kutem.

Dječji modeli skija donose 7 modela. Od natjecateljskih RC4 Worldcup GS Jr modela, preko Wordlcup SL Jr. modela, do RC4 Competition Jr, RC4 Race Jr., Vision Joy (za mlade dame), RX Heat Jr. i zadnjeg Snow kid modela, za najmlađe.

Rezime bi glasio: Fischer u svojoj ponudi ima respektabilnih 48 modela skija, a priključimo li tome i modele za turno skijanje dolazimo do gotovo 60 modela, podijeljenih u 10 klasa.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 323765
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr