PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

04.05.2011.      

Autor: Goran Razić 

Fischer tehnologije 11/12

Kozmetičke promjene u kombinaciji s nekoliko zanimljivih novosti. Fischer za sezonu 11/12. ne planira revolucionarne novitete, barem ne na području skija. Kod pancerica je situacija već znatno drugačija.

Tehnološke karakteristike Fischer skija su gotovo jednake onima u protekloj sezoni. Kažemo "gotovo", jer nekih promjena ipak ima. Rocker više nije nikakva novost i dojam je da su se proizvođači vodili time da u slučaju nepostojanja "rockera" djeluju kao da ne računaju na velik dio tržišnog kolača. Trendovi se moraju pratiti. 

Prošle godine je Fischer krenuo s rocker tehnologijom, koja se tada zvala "Early Rise System", da bi za sezonu 11/12. tehnologija ipak dobila već dobro poznato komercijalno ime - Rocker

-.--.-
Kod skija i dalje je pristupna "sandwich konstrukcija", koja posebnim sistemom slojevitog slaganja jezgre (kombinacija drva i titana) daje odlične performanse i dodatnu čvrstinu u torzijskom pogledu. Osim klasičnog sandwich sidewall konstrukcije, Fischer ugrađuje i tzv. sandwich 25° konstrukciju. 25° označava kut koji zatvara okomica iznad rubnika s postraničnim zidom skije. Tako povećani kut daje odlične rezultate u snowparku, gdje je izrazito bitno da skija rubi čak i u ekstremnim pozicijama (halfpipe, nap.a.). 

Novost je od ove godine prisutan 3D shape (dolje), koji se ugrađuje na Progressor skijama, a koji je zaslužan za učinkovitije usmjeravanje sile prema rubnicima. 

-.--.-

Kod vezova i dalje je tu druga generacija Flowflexa, koja ima čak 30% manju masu od prve serije vezova, a kao alternativa flowflexu tu je Powerrail, zamjena za dobro poznati Railflex sistem ugradnje vezova. 

No ovoga puta kod Fischera glavni novitet nije u segmentu skija, već kod pancerica. Fischer pancerice donose velike novosti. Na tržištu se od sljedeće sezone pojavljuje tzv. "Vacuum Fit" (dolje). Riječ je o pancericama koje su u stanju mijenjati se po nozi. Stvar funkcionira na način da se pancerice zagrijavaju na 80ºC u posebnoj peći, da bi se potom prilagođavale nozi u posebno namijenjenoj "vreći". Prilagođavanje se može vršiti do pet puta, a cijeli postupak traje oko sat vremena. 

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4077328
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr