PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

12.07.2012.      

Autor: Ivan Kašuba

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401 

 

Fischer Hybrid 7.0 (12/13)

Fischerov najslabiji, no ne i manje vrijedan, All-In-One model nove serije Hybrid skija našao se ove godine na testu i pokušao se izboriti za svoje mjesto nad snijegom.

Testirani model: 175 cm, r = 17m
Sidecut: 121-75-104
Dostupne visine: 161, 168, 175, 182 cm

 

-.--.-Višenamjenska skija je nešto što je već viđeno u raznim oblicima na tržištu, no do sada takve skije najčešće nisu zabilježile posebnu popularnost među skijašima. Ima li nova Fischer Hybrid serija sličnu sudbu tek predstoji vidjeti. No nama se dopala.

Nova Hybrid serija u ponudi ima četiri modela; sa širinom struka od 75 do 105 mm gdje svaki model nudi mogućnost odabira želite li rocker ili ne. Najveća Fischerova uzdanica tako bi trebala u sljedećoj sezoni zadovoljiti apetite širokog dijela populacije, prvenstveno onih koji većinom skijaju po uređenim stazama, ali vole okušati i nešto drugačije uvjete na stazi i pored nje.

Hybrid sistem je zapravo zanimljiv klik mehanizam, koji koristi napetost metalne šipke na gornjem dijelu skije kako bi po potrebi savinuo skiju i od nje napravio "rocker" model uzdignutog vrha.

Lijepog dizajna, pretežno u kombinaciji ljubičasto-crne boje s plavim natpisima, skija izgleda primamljivo. Naravno, na prvi dojam jasno je vidljiva razlika od drugih skija. Duž cijelog prednjeg dijela skije od prednjeg veza pa sve do vrha, proteže se metalni dio sa žutim prekidačem. Upravo je to ono što ovoj skiji daje raznolikost i mogućnost skijanja po svim terenima.

Sama funkcionalnost ovog noviteta u praksi se pokazala kao dobra, no ne baš u svim uvjetima. Kada smo skiju vozili u dva različita moda, sa ili bez rockera, po uređenoj stazi, tada se okretnost, odnosno prebacivanje s rubnika na rubnik činila uvelike olakšana. Testirani model Hybrid 7.0 u dužini od 175 centimetara ima 17 metara radijusa i 75 milimetara širine struka, što ga čini odličnom skijom za takav način vožnje.

Bez uključenog Rockera skija je prava jurilica, odiše stabilnošću, čvrstoćom te je vrlo ugodna za skijanje. Uključivanjem Rockera skija postaje okretna kao da smo na nekom modelu dječje visine, što nas je ugodno iznenadilo. Dovoljno je sasvim lagano pomicanje koljena u stranu i skija sama počinje loviti zavoj. Isto tako, nagle promjene smjera i vijuganja nisu znanstvena fantastika, što je i za očekivati od najslabijeg modela. Tu svakako treba napomenuti kako u prilog ide i težina koja nije prevelika ni za skijanje ni za prenošenje, što ovu skiju svrstava vjerojatno u jedan od top izbora među allmountain skijama. Ovo sve govorimo ako uzmemo u obzir da je na uređenoj stazi i malo odizanje vrha skije već vrlo velika promjena aktivne geometrije, koja uvelike olakšava skijanje.

No u dubokom i razrovanom snijegu pomalo smo ostali zakinuti. Naime, novi sistem gotovo da se i nije osjetio. Na trenutke nismo znali da li skijamo sa ili bez Rockera. Svejedno, skija se ponašala mirno i nije bilo nikakvih teškoća na takvom terenu. Taj osobni dojam nemogućnosti razlikovanja rockera ne treba uzeti kao veliki minus, jer treba znati kako su ovi modeli, pogotovo slabiji, kao što je kod testirane skije riječ, namijenjeni uglavnom za skijanje po uređenim stazama te pokojim izletom izvan njih.

Svi oni koji su ljubitelji noviteta i ne vole klasične skije te su uz to i prosječni skijaši koji ne traže preveliku agresivnost i energičnost od skije, sigurni smo da bi se mogli pronaći u ovom Hybrid modelu.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr