PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

15.05.2012.      

Autor: Goran Razić 

Fischer skije 12/13

Nova linija skija Hybrid, nestanak linije Viron, promijenjen dizajn uzdanica za sljedeću sezonu te proširen rocker na gotovo sve modele osim natjecateljskih. Tako bi glasio kratki rezime Fischerovih noviteta u sezoni 12/13.

Ekskluzivna linija C-Line i dalje je prisutna i nudi po jedan najjači (najskuplji) primjerak skija iz gotovo svake klase. Za razliku od nje, natjecateljska klasa skija nam nudi već dobro poznate modele za sve željne jurnjave i uživanja na skijama koje su rađene po uzoru na one iz Svjetskog kupa. Tako su u ponudi tek blago redizajnirani modeli RC4, koji označavaju najjače pripadnike. Tu su RC4 Worldcup RC, RC4 Worldcup SC (slika dolje) kao pripadnici veleslalomske i slalomske grupe te RC4 Superior kao svojevrsni omekšani "krosover" između gornjih navedenih. Tu su i slabiji RC4 Superrace RC i RC4 Superrace SC opremljeni Powerrailom i ipak nešto mekšom konstrukcijom. 

-.--.-

Progressor modeli, s već dobro poznatim Dual Radius sistemom, već su se dobro udomaćili kod kupaca. Skije nude natjecateljske karakteristike u ipak jednom rekreativnom pakiranju s različitim radijusom na vrhu skije i na repu. I ove godine su u ponudi modeli Progressor 900, Progressor 800 (slika dolje) i Progressor 700

-.--.-

Ženski onpiste modeli dolaze u vrlo jednostavnim, gotovo jednobojnim izdanjima. Tri modela su na raspolaganju, a promjena je samo kod najjačeg modela. Najjaču žensku uzdanicu do ove je godine predstavljao model Breeze, kojega je za sljedeću sezonu zamijenio model Trinity My Style. Za njim slijede Exhale My Style te najslabiji Pure MyStyle.

-.--.- 

Tu su i ženski allmountain modeli prisutni već nekoliko sezona. I dalje ih predstavljaju modeli Koa, s najjačim i "najdebljim" Koa 110 MyStyle, Koa 98 MyStyle, Koa 88 MyStyle, Koa 84 MyStyle, Koa 78 MyStyle, Koa 75 MyStyle te Koa 73 MyStyle.

-.--.- 

Blago je osvježena i Motive, Fischerova allmountain klasa. Dodani su neki novi modeli, a neki su nestali. Tako su na raspolaganju Motive 86 (novo, slika dolje), Motive 80, Motive 76, Motive 74 i najslabiji Motive X. Svi su opremljeni Powerrailom, a samo najjača dva modela imaju drvenu jezgru. 

-.--.-

Tu je i najveći Fischerov novitet, potpuno nova linija Hybrid. U ponudi su četiri modela, sa širinom struka od 75 do 105 mm te svaki nudi mogućnost odabira; želite li rocker ili ne. U ponudi su najjači Hybrid 10.0 (slika dolje), Hybrid 9.0, Hybrid 8.0 te Hybrid 7.0

-.--.-

Freeski klasu prezentiraju modeli Big Stix s modelima 120, 110 i 98. Imena modela ujedno označavaju i širinu struka. Tu su i nešto uži i lakši freeride modeli, označeni po sistemu "Hike & Ride", a dolaze pod poznatim imenom Watea (106, 96, 88, 84). 

-.--.-

Park & Pipe modeli dolaze u 5 inačica (Guru, Maven, Renegade, Prodigy te Stunner), dok su modeli za turno skijanje u ponudi sa sedam modela (Tour X-Superlight, Tour RCX, Tour X-Tralite, Tour X-Ceed, Tour Gerlinde Kaltenbrunner, Tour X-Pression i Tour X-Treme). Fischer nudi i 5 modela skija za dječji uzrast, a koje su tehnološki rađene po uzoru na modele za odrasle. Nude se modeli od natjecateljskih pa sve do početničkih.  

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 290551
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr