PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

24.04.2013.      

Autor: Goran Razić 

Fischer tehnologije 13/14

Fischer i u novu sezonu ulazi s manjim novitetima, ali i s osvježenom linijom skija. Najveća novost svakako je ulazak rocker tehnologije u Progressor liniju.

Krenimo od prošlogodišnjeg Fischerovog noviteta koji je u velikoj mjeri zaokupljao pažnju kako trgovaca tako i potencijalnih kupaca. Riječ je o Hybrid seriji skija koja ulazi u drugu sezonu. Kako smo već pisali riječ je o "sve u jedan" skijama opremljenima "klik sistemom" pomoću kojeg je po želji moguće od čiste onpiste skije napraviti rocker offpiste skiju. Koliko je to uspješan sistem procijenit će sami skijaši, no ono što možemo reći je da su posljednjih nekoliko godina iznimno popularne skije koje nude široku paletu mogućnosti. Hybrid je sasvim sigurno najbolji predstavnik takvih modela. 

Osim već tradicionalne sandwich konstrukcije i drvene jezgre o kojima smo pisali u prošlogodišnjem članku, od ove godine već spomenuti rocker (naslovna fotografija) uzeo je još više maha. Naime, blago odignuti vrh skije koji uvelike olakšava vožnju po uređenim stazama te smanjuje otpor pri ulasku u zavoj, od naredne sezone je dostupan i na vrlo popularnoj Progressor liniji skija. Naime, Progressor kojeg već ionako krasi različiti radijus vrha i repa skije sada dobiva još jednu karakteristiku, a sve s ciljem što bolje uglađenosti modela i lakše vozljivosti. 

Fischerov rocker dolazi i dalje u četiri varijante; allmountain, freeski, tour i hybrid, ovisno o kojoj klasi skija je riječ. 

Kod vezova je i dalje prisutan prošlosezonski novitet imena Racetrak, kojem je glavna karakteristika još lakše montiranje na ploču te još lakše prilagođavanje veličini pancerice. Uz to Fischerovi inženjeri pobrinuli su se i za još slobodnije gibanje i savijanje skija, kako vez ne bi bio prepreka u prenošenju sila sa skijaša na skiju nego saveznik. 

-.--.- 

U Vacuum Fit Fischer također ulaže puno energije, novaca ali i nade. Od naredne sezone u ponudi su Vacuum Fit cipele namijenjene široj populaciji što bi trebalo izazvati dodatan interes  publike za kupnju skijaških cipela prilagođenih nozi. Podsjetimo, stvar funkcionira na način da se pancerice zagrijavaju na 80ºC u posebnoj peći, da bi se potom prilagođavale nozi u posebno namijenjenoj "vreći". Prilagođavanje se može vršiti do pet puta, a cijeli postupak traje oko sat vremena.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269222
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr