SKIJALIŠTA

»

BIH

06.11.2011.      

Autor: Goran Razić

Foto: Mario Iličić
Izvor
: Babanovac.net

 

Vlašić pod koncesijom i s brojnim novitetima

Prošloga mjeseca potpisan je ugovor o koncesiji skijališta Vlašić, koji obuhvaća izgradnju, uređenje, opremanje, korištenje te održavanje skijališta na lokaciji Pavao - Ugar u općini Travnik.

Toliko očekivani ugovor potpisali su Ministar privrede Sedžad Milanović i direktor tvrtke Ozon d.o.o. Enes Konjalić. Potpisivanjem Ugovora o koncesiji završen je proces započet još prije četiri godine, kada je u švicarskom Adelbodenu potpisan ugovor o kupnji prvog trosjeda za Vlašić

Nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji, koja vrijedi 30 godina, sljedeći korak je sakupljanje dozvola i suglasnosti od općine Travnik. Ova faza će se raditi u sljedećih nekoliko mjeseci. No ono što najviše zanima skijaše i bordere je uređenje 13 kilometara novih skijaških staza, čije bi uređenje trebalo krenuti na proljeće 2012. godine.   

Pozitivni rasplet situacije i veliki pomaci koji se u posljednje vrijeme događaju na ovom bosansko hercegovačkom skijalištu bili su pravi okidač za radove i na Babanovcu. Tako su, primjerice, završeni radovi čišćenja i uređivanja postojeće staze, na predjelu Piklić, pored skijaške skakaonice.  Teška mehanizacija je odradila svoje. Kamenje na skijaškoj stazi je usitnjeno nakon čega je nasipana zemlja. Ukoliko ostane vremena plan je da se postave i buseni trave, koja će zadržati nasipanu zemlju. Djelatnici imaju u planu urediti sve staze kojima raspolaže Vlašić SKI. 

No ovdje nije kraj priče. Paralelno s navedenim radovima izvode se i radovi na instalaciji sistema za proizvodnju umjetnog snijega na centralnoj stazi ski lifta Babanovac. Prema zadnjim informacijama radovi napreduju dobro te dovršetak radova ovisi ponajviše o vremenskim prilikama. Kako sada stvari stoje u novu sezonu bi se moglo ući s potpuno funkcionalnim sustavom zasnježenja. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 08. studenog 2011.   17:08h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    @aba: Detalji na mailu...
  • Objavljeno: 08. studenog 2011.   15:35h

    Član od:
    08.11.2011.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Vlašić

    @Gogh: Nhf, ali BHSki je uredno naveo izvor, a u nasem davnom kontaktu sam se uvijek stavio na raspolaganje. U svakom slucaju hvala na objavi ovog priloga jer je to velika promocija aktivnosti na ovoj planini.
    @onill: BH Ski je radio presjek nekoliko posljednjih objavljenih informacija, a barem ti znas da se trudim ne mlatiti praznu slamu. Naravno da dva topa ne mogu pokriti veliku povrsinu, ali ja sam jasno naveo da se gradi sistem umjetnog zasnjezivanja centralne staze ski lifta Babanovac I i II. Dvije glavne problematicne tacke na ovoj stazi, ona kod doma Ski kluba Karaula i zavrsna padina kod polazne stanice se ovim sistemom jasno mogu brisati iz negativnog konteksta. Osim toga, s obzirom da se radi o mobilnim uredjajima, njihovo lociranje i pustanje u rad na bilo kojoj lokaciji na stazi ne predstavljaju problem.
    Ako se radovi nastave ovim tempom, oni ce i biti zavrseni pred sezonu i tu nista nije sporno, a iz prethodnog iskustva ne prenosim tudja siguriranja kojih u ovom i narednim najavljenim projektima vec itekako ima.
    Pozzz!
  • Objavljeno: 08. studenog 2011.   15:22h

    Član od:
    01.02.2007.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Banja Luka

    kako sada stvari stoje u novu sezonu bi se moglo ući s potpuno funkcionalnim sustavom zasnježenja.

    eto ti citat...znaci negiras ovaj kompletan clanak...mislim dva topa...pa da su topcine ne mozes cjeli vlasic pokrit sa dva topa...
  • Objavljeno: 08. studenog 2011.   12:45h

    Član od:
    16.08.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Izvor jasno stoji, i to s direktnim linkom. Stoga molit cu lijepo...
  • Objavljeno: 08. studenog 2011.   12:12h

    Član od:
    08.11.2011.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Vlašić

    Gdje si ti moj onill, ne znas ni pozvati vise. Kako Goran u ovom clanku nije navodio izvor (ti svakako znas koji je), najavit cu ti novi prilog sa Vlasica sa fotosima.
    Tebi za info, ne radi se jedno nego dva jezera i to samo za centralnu stazu ski lifta Babanovac. Radovi su prethodnih par dana bili zaustavljeni zbog kvara na glavnoj radnoj masini, koji je uspjesno rijesen, pa se ide dalje. U svojim clancima na Babanovac net i VlasicLive nigdje nisam sigurirao da ce to biti u funkciji ove zime, mada nema nikakve smetnje ako se vrijeme ranije ne pokvari. Cijevi visokog pritiska, sahtovi, folija i dva topa su na Babanovcu, a sto je najvaznije konacno i papiri.
    Ziv ti meni bio!
  • Objavljeno: 06. studenog 2011.   20:21h

    Član od:
    01.02.2007.

    Mjesto:
    Bosna i Hercegovina, Banja Luka

    kakvom sustavu zasnjezivanja imaju dva topa...jezera niz glave...o kome o cemu...

Prikazano 6 od 6 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 158220
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr