PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

04.10.2007.      

Autor: Elinka Barišić 

Atomic skije 07/08

U ponudi Atomicovih modela ove sezone ima štošta novog, za svakoga pomalo.

Najveća promjena koja stiže iz Atomica za sezonu 07/08 je nestanak Izor linije, te uvođene nove - Nomad. Nakratko ponovo uvedena 918 linija, ove sezone također više nije u ponudi. No krenimo redom, počevši od natjecateljskih modela.

Dobro poznati i već udomaćeni modeli natjecateljske linije skija i dalje su tu. Slalomsku seriju i dalje predvodi SL 12pb, a veleslalomsku GS 12pb. Oni su i dalje u prepoznatljivoj crvenoj boji, ove sezone s nešto naglašenijom crnom. Olakšane varijante, u plavoj boji, i dalje zastupaju ST 12pb (slalom) i LT 12pb (veleslalom). Promjene su nastupile u slabijim modelima natjecateljskih skija. Tako više nema modela Race 8, a serija s brojem devet od sada nosi broj deset. Tu su dakle i dalje SL 10ib i GS 10ib. Oznake "pb" i "ib" označavaju Power i Integral Bridge ugrađen u skiju, a više o samoj tehnologiji možete pročitati u zasebnom članku.

Pored natjecateljskih modela koji su namijenjeni isključivo vožnji po stazi, i cross modeli imaju sličnu namjenu. Popularna SX serija ove je sezone proširena s dodatna dva početnička modela - SX 1 i SX 3. Preostali modeli su i dalje prisutni - 5, 7, 9, 10 B5c, 12pb i najjači model - SX B5.



U Metron liniji, namijenjenoj vožnji kako po stazi, tako i izvan nje, i dalje je (skoro) sve po starom. Top modeli su i dalje tu: vodeći je i dalje Metron B5, kojeg slijede 11 B5c, 10, 9 i 7. Novitet na njima su novi Power pulseri, a osvježenje cijeloj Metron liniji ove sezone dao je i najmanji model, namjenjen početnicima i slabijim rekreativcima - Metron 5.

Novitet ove sezone su Nomad modeli, namijenjeni, kao što im i ime sugerira, lutanju po skijaškim bespućima. Sve ih karakterizira vrlo velika širina, primjerice top model ima preko 86mm u struku, a svi također imaju i velik radijus, od 16,5 do 18m. Modeli su prepoznatljivi po svojim TFC sektorima, o kojima možete pročitati više u članku o tehnologijama. Vodeći predstavnik je Nomad Crimson, zaista teška skija, baš i poput Nomad Blackeye-a. U nešto niži rang, primjereniji rekreativcima spadaju Whiteout i Highnoon, dok su modeli Bluemoon i Sativa namijenjeni početnicima i slabijim rekreativcima.

Ženski modeli i dalje su temeljeni na rekreativnim linijama i nose naziv Balanze. No, imena su promijenjena i više nema brojčanih oznaka, već su uvedeni posebni nazivi. Modeli namijenjeni skijašicama koje vole dubok snijeg nešto su prošireni. Pored Sweet Mama modela tu su ove sezone još i Foxy Mama (baziran na Metron liniji), te Sugar Mama (ženski Nomad model). Na vrhu je Super B model. Modeli namijenjeni vožnji po stazi nose naziv Minx, počevši s najjačim Royal Minxom kojeg slijede Hot Minx, Cool Minx i Minx.

Dječji modeli, već standardno, nose oznaku "jr", dok su freeride modeli i dalje pod nazivom "Daddy". Freestyle modeli ponešto su promijenjeni i ima ih nešto više, a dodane su im i zgodne nove tehnologije koje će povećati performanse i izdržljivost skija u parku.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 224087
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr