PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

29.04.2009.      

Autor: Goran RazićPhoto: Skijanje.hr  

Fischer skije 09/10

Promjena ima u odnosu na proteklu sezonu. Jedna klasa više, nekoliko "rupa" više, a ostalo je sve već više manje viđeno...

U recesijskoj godini Fischer, baš poput ostalih proizvođača malo steže remen i ne radi revolucionarne promijene u serijama, no osvježenja ima. Krenimo redom...

Najjača "dućanska" serija - RC4 nudi većinom promjene u bojama po sistemu: ono što je bilo bijelo je žuto, a ono što je bilo žuto sada je bijelo. Dizajnerski skije su vrlo slične prethodnima. Najveća promjena je "simulirana rupa", koja se pojavila na modelima WC RC, WC SC i Race RC te Race SC Pro. I dalje je osim navedenih skija u ovoj klasi dostupan i jedan najslabiji "wannabe" pripadnik race klase - RC4 Competition Pro.

-.-Skijanje.hr-.-

Serija s izmjenjivim radijusima i dalje je tu i to u istom sastavu. Progressor 7+, Progressor 8+ i Progressor 9+ zastupaju najsvestraniju Fischer klasu za bolje rekreativne skijaše. Dizajnerski se vidi mala promjena, no ništa spektakularno. Klasa je i dalje u svojoj karakteristično dominantnoj bijeloj boji.

-.-Skijanje.hr-.-

Ono što je najveći novitet i bez čega bi ovaj članak ipak bio pomalo isprazan je sasvim nova serija skija. Radi se o liniji Viron. Viron staje na čelo "Sport Performance skija", modela koji su za dobre rekreativce, no riječ je o skiji koja neće pretjerano umarati, a svejedno će pružati odlično skijanje na uređenim skijaškim stazama. Viron dolazi u četiri primjerka; Viron 2.2, Viron 4.4, Viron 6.6 i najjači Viron 8.8.

-.-Skijanje.hr-.-

Ukidanjem linije Fuse, koja je trajala samo jednu sezonu, a glavni cilj joj je bio (očito bezuspješno) zamijeniti popularnu i dobro prodavanu liniju AMC, Fischer nije otvorio još jednu liniju skija u allmountain klasi. Linija Heat tako je doživjela još malo transformacije, kako vizualno, tako i geometrijski i prerasla je u pravu allmountain skiju. Izgledom vrlo agresivne, a širinom od gotovo 80 mm Heat skije bi mogle postati pravi "hit". Dostupni modeli su Heat 72, Heat 74 i Heat 76.

-.-Skijanje.hr-.-

Ženske skije su se u Fischeru uvijek pomno izrađivale i bile su uvijek na cijeni, barem po pitanju vrlo otmjenog i nikada kičastog dizajna. Tom trendu Fischer ostaje vjeran i dalje. U ponudi su 4 modela ženskih skija imena My Style; Pure My Style, Exhale My Style, Breeze My Style i Vapor My Style. Širina struka im je od 70 do 76 mm što će garantirati stabilnost i mirnoću na gotovo svim tipovima staza. Rekreativne pripadnice ljepšeg spola sigurno će doći na svoje.

-.-Skijanje.hr-.-

Za ljubiteljice freeski vožnje i većih snježnih avantura, Fischer donosi i sestrinsku klasu imena "Koa". Tako su u ponudi nešto šire skije, bez predugrađene ploče, a širina im je već svakako ozbiljna. U ponudi su Koa 73 My Style, Koa 75 My Style, Koa 78 My Style i Koa 84 My Style.

-.-Skijanje.hr-.-

Freeride i freestyle skije ostaju u okvirima kakvi su bili i prije. Zanimljivog "drvenog" dizajna u posve prirodnim i nenametljivim tonovima, što je pohvalno te služi kao svojevrstan odmor za oči od kičastih freeski modela kakvi danas vladaju na tržištu, dolaze nam freeride modeli Watea 78, Watea 84, Watea 94, Watea 101 i Watea 114. Freestyle predstavnici za sljedeću sezonu su modeli Addict team, Addict Pro Team, Villain Pro te Addict.

-.-Skijanje.hr-.-

-.-Skijanje.hr-.-

Ne možemo ne vidjeti trend smanjivanja klasa i modela koji su prisutni u njima. No po našem ukusu ovako je možda i bolje. Svojevrstan rekord, dostignut prije dvije godine, kada je Fischer u svojoj gami imao gotovo 70 modela skija, razvrstanih u više od 10 klasa, bio je teško dokučiv i teško pamtljiv čak i boljim poznavaocima skijaške opreme. Kad se podvuče crta jasno je kako su u povijest otišle serije AMC, RX, Fuse i Vision, a od novih serija tu je samo Viron. Ali upravo zato sve gore navedeno čini sasvim dostatnu i zanimljivu Fischerovu ponudu za narednu sezonu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 269228
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr