OPREMA

»

SKIJE

02.09.2009.      

Autor: Goran VukelićUstupio: VITA, Trebnje d.o.o
Studenac 24, 8210 Trebnje
Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
Email: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer Viron 8.8 (09/10)

Iznimno mirna skija za rekreativce sa sportskim aspiracijama.

Testirani model: 165 cm, r = 14 m
Sidecut: 118-68-100
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

-.-Skijanje.hr-.-Za sezonu 2009/10 Fischer je pripravio novu liniju skija za rekreativce – Viron. Čine je četiri modela koja bi trebala zadovoljiti sve stupnjeve znanja, od početnika do solidnih rekreativaca, a vrh ponude predstavlja Fischer Viron 8.8.

Viron 8.8 je skija sazdana oko drvene jezgre čije su karakteristike poput torzijske krutosti poboljšane dvostrukim slojem titana i karbonskih vlakana. Sve je to upakirano u poznatu sendvič konstrukciju. Novost je Dynamic Grip Control, tehnološka značajka odgovorna za bolje "hvatanje" podloge. Takva izvedba podrazumijeva kompaktnu jezgru koja se opire uvijanju te elastomerne umetke na krajevima skija koji se prilagođavaju uvjetima na stazi. Kod vezova (FSX 12) je prisutan dobro poznat Fischerov Railflex sistem ugradnje. Detaljnije o tehnološkim značajkama pročitajte ovdje.

Skija je "obučena" u tamnosivo odijelo s vrlo "čistim" dizajnom. Takav će pomalo elegantan izgled odgovarati samozatajnim skijašima koji su bez želje za isticanjem svojih "vrištećih" skija.

Ova je fišerica namijenjena za skijanje uređenim stazama – odaje je struk tanak samo 68 mm. Zadivljuje u prvom redu mirnoća u vožnji i spremnost da oprosti i dobar dio grubih greški u tehnici. Lako upija sitne neravnine na stazi te skijanje čini pravim užitkom – baš kakva bi rekreativna skija i trebala biti. Kako je ovo ipak najjači model u Viron liniji, iskusniji će skijaši moći "dodati gas" i pojuriti njome niz brijeg. Naravno, o obaranju rekorda nema riječi jer su za to rezervirane Fischerove RC i Progressor linije no za dinamičnu rekreativnu vožnju Viron 8.8 je vrlo dobar izbor. Lijepo se izvode i uži i širi zavoji, a uvijanje skije je primjetno tek ako se zbilja pretjera. Uz malo spretnosti niti mokri i razgaženi snijeg nije nepremostiva prepreka.

Ledenim će plohama prijeći bez problema, jači stisak na rubnike rješava sve potencijalno opasne situacije. Između nakupina hupsera je zahvaljujući poslušnosti skije lako naći pravi put, a dobrim su se pokazale i pri pokojem odvažnijem skoku. Dubok snijeg valja izbjeći ako je moguće. Uži trag skije ne dozvoljava dulje ekspedicije po neistraženim područjima planine, no pretpostavka je da će se rekreativci koji se odluče za Virona i tako radije držati uređenih staza.

-.-Skijanje.hr-.-Preporuka za kupnju Virona 8.8 ide svim rekreativcima koji brzo napreduju u tehnici i koji imaju sportskih aspiracija u svojoj vožnji. Takvi će naći pouzdanu skiju koja neće kažnjavati eventualne greške, a istodobno će predstavljati dobru podlogu za napredak prema jačim modelima. Imate li već solidno skijaško znanje i u sezoni skijate po desetak dana koji vam prvenstveno predstavljaju odmor, svrnite pogled ka Fischer Vironu 8.8. Iznenadit će vas, pa i navesti da se odlučite za koji dan više na snijegu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 152965
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr