PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

29.03.2010.      

Autor: Goran Razić 

Fischer skije 10/11

Fischer je ove godine svu energiju uložio u C-Line. Pojedinačno najjaču varijantu skije iz svake klase. Osim toga, traženje identiteta u allmountain klasi još uvijek traje. Nadamo se kako je konačno pronađen.

Fischer svojim C-Lineom ima jasan cilj: ući u sam vrh prodaje top modela. Ekskluzivna skija, ekskluzivnog izgleda i isto takve cijene, bit će na raspolaganju kupcima već u sezoni 10/11. 

Race skije doživjele su manje preuređenje. Ušao je "nabildani" race predstavnik, a jedan je "wannabe race" predstavnik ispao iz igre. Tako je od sljedeće sezone najjači Fischerov dućanski predstavnik RC4 Worldcup SC C-Line (naslovna fotografija). Tu su nadalje istovjetni RC4 RC C-Line predstavnici te zatim oni iz redovne ponude, a to su RC4 Worldcup RC Pro, RC4 Worldcup SC Pro (slika dolje) te nekadašnji Race modeli, koji sada dolaze s imenom RC4 Superrace RC i RC4 Superrace SC. Zanimljivo je da nakon dugog niza godina model Competition Pro više ne postoji.

-.--.-

Tzv. High Performance klasa donosi ponovo C-Line predstavnika a to je ovoga puta Progressor 10+ C-Line, koji je ujedno i najjači predstavnik, dok ga u stopu slijede redizajnirani Progressor 9+, Progressor 8+ (slika dolje) i Progressor 7+. Odlični prodajni rezultati dovoljni su pokazatelj Fischeru da ne odstupa s ovom iznimno uspješnom klasom promijenjivog radijusa i odličnih voznih karakteristika.

-.--.-

Prošlogodišnji novitet imena Viron proizvodi se i za sljedeću sezonu. Perjanica srednje rekreativne klase, no ipak za ponešto bolje i stilu sklone skijaše zove se Viron 8.8 C-Line. Iza njega dolaze Viron 6.6, Viron 4.4 (slika dolje) te zatim Viron 2.2. Prošlo je vrijeme s 6, 7 ili više modela skija u svakoj klasi. S ovim se potpuno slažemo, a kvaliteta je nadajmo se fokusirana.

-.--.-

Ženski modeli i dalje nose ime My Style, a dizajn je također promijenjen, no ne bitno. Najjači predstavnik ženskih skija u My Style seriji je Zephyr C-Line, opremljen Flowflexom. Tu je i dalje model Breeze namijenjen vrlo dobrim skijašicama, dok zlatnu sredinu označava model Exhale (slika dolje) s dobrim manevarskim sposobnostima, no prijateljskih karakteristika i male mase. Za početnice i djevojke male fizičke mase tu je model Pure.

-.--.-

Ženski allmounatin pripadnici i dalje se zovu Koa, a dolaze u 4 primjerka, svi redom nazvani po širini struka skije. Tu su modeli Koa 75, Koa 84 (slika dolje), Koa 78 i Koa 73. Skije su tehnološki identične prošlogodišnjima, a vanjština je tek neznatno promijenjena.

-.--.-

5 freeride modela već kultnog imena Watea i dalje će moći izabirati freerideri željni skija koje će biti dovoljno plovne i upravljive u svim uvjetima izvan uređenih staza, a istovremeno će zadovoljiti najširu publiku po pitanju dizajna. Najširi model je Watea 114 (slika dolje). Ovdje valja napomenuti da je brojčana oznaka također ovdje u svrhu širine skije na srednjem dijelu. Iza 114 modela tu je Watea 101, zatim Watea 98, Watea 94, Watea 84, Watea 78. Tri najšira modela opremljena su i Early Rise Tip & Tail sistemom, ili popularno zvanim Rocker sistemom odignutog vrha i repa radi bolje plovnosti i okretnosti u dubokom snijegu.

-.--.-

Došli smo i do Fischerovog "vrućeg krumpira". Nakon iznimno uspješnih AMC modela koji su zamijenjeni linijom Fuse, a koja je pak trajala samo godinu dana, u iznimno bitan allmountain razred došla je linija Heat. No niti ona nije duže trajala i već sljedeće sezone Fischer će predstavljati novo ime u allmountain klasi, a to je Motive. Najširi i najjači predstavnik je Motive 84 C-line, Motive 80 (slika dolje), zatim je tu Motive 76, Motive 74 i Motive 74 sa sidewall konstrukcijom. Vidjet ćemo uspješnost ove serije vrlo brzo.

-.--.-

Tu su nadalje junior modeli te modeli za park i turno skijanje. U snowparku ćete tako u sljedećoj sezoni moći vidjeti modele Addict (slika dolje), Villain Pro, Addict Pro Team, Addict Team i Starlet. Turnim bespućima kretat će se modeli Xplosion C-Line, Xtralite (slika dolje), Xcalibur, Xpedition, Xtreme, i Tour RCX.

-.--.-
-.--.-
-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 228259
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr