OPREMA

»

SKIJE

06.06.2010.      

Autor: Goran RazićUstupio: VITA, Trebnje d.o.o
Studenac 24, 8210 Trebnje
Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
Email: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer RC4 Worldcup SC C-Line (10/11)

Iza ovog podužeg naziva krije se sasvim nova Fischerova skija, spremna na invaziju na sve zahtjevnije tržište skija.

Testirani model: 165 cm, r = 12m
Sidecut: 122-69-103
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm


-.--.-Fischer je izbacio svoju ekskluzivnu klasu skija, imena C-Line. C-Line pojavljivat će se od sljedeće sezone u većini klasa u obliku najjačeg i najekskluzivnijeg predstavnika. Ekskluziva se vidi već pri prvom pogledu. Riječ je o skiji odmjerenijeg i minimalističnog dizajna, koji cilja na platežno i tehnički potkovaniju populaciju skijaša i skijašica.

RC4 WC SC C-Line, za razliku od klasičnog SC modela, dolazi u crno bijeloj kombinaciji boja te rupom na vrhu skije, po uzoru na FIS model. No "rupa" je ipak ovdje samo prividno, budući da je prekrivena prozirnom plastikom. Skije koje će koštati više od 7.000 kn u svojoj unutrašnjosti kriju najveću novost. Karbonska vlakna, koja su prvi puta iskorištena za izradu unutrašnjosti skije, obuhvaćaju drvenu jezgru čineći ju čvršćom i torzijski jačom.

Na stazi ova je karakteristika iznimno uočljiva. Skija je vrlo male mase. Čak bismo se usudili reći i neočekivano male, dok je tvrdoća zavidna. Ovakva skija pod nogama zahtjeva određenu prilagodbu, budući da su još do nedavno slalom predstavnici gotovo svih proizvođača bili vrlo teški i tvrdi, kako fleksijski, tako i torzijski. Fischer je ovdje otišao korak dalje i sada je prilikom skijanja slalom zavoja potrebno skiji davati vrlo precizne impulse, odnosno potrebno je konstantno aktivno skijati, budući da se više ne možemo oslanjati na masu, koja bi prilikom pravilnog opterećenja radila posao umjesto nas te inercijom ulazila u novi zavoj. SC C-Line će se radi ove karakteristike nekima dopasti na prvi pogled, dok bi skijaši navikli na masivnije skije mogli ostati pomalo razočarani na prvi pogled.

Na skiju se ugrađuje nova generacija Flowflex vezova, koja nudi vizualno, ali i mehanički zanimljivu modularnost. Naime, moguće je odabrati između tri ponuđene tvrdoće ploče, što u praksi znači da sami reguliramo fleksijsku tvrdoću skije. Želimo li skijati na mekanijim stazama, manjom brzinom i zavojima većeg  radijusa, odabrat ćemo mekšu tvrdoću, no želimo li nabiti koju stotinku više na tvrdoj i strmoj stazi zavojima slalomskog radijusa, onda je najbolje postaviti ploču na "crno područje" i dobili smo skiju koja je spremna na najveće izazove.

-.--.-Kombiniranom vožnjom po uređenim stazama na prvi je pogled vidljivo da su u skiju ugrađeni vrlo dobri materijali. Mala masa, solidna torzijska tvrdoća, odličan balans težine te vrlo dobri vezovi garancija su dobre investicije, ukoliko se još premišljate oko kupovine ovog modela. Kao i obično preostaje pitanje navike i vlastitih preferenci. Ugradnjom novih materijala Fischer je otišao korak dalje i napravio je skiju pomalo drugačiju od onih na koje smo navikli. Brza, precizna i vrlo lagana skija, s "ozbiljnim" dizajnom, mogla bi zainteresirati velik broj skijaša, no savjetujemo da je prvo isprobate i sud donesete sami.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 173316
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr