PROIZVOĐAČI

»

FISCHER

13.05.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401

 

Fischer Progressor 900 (13/14)

Fischer Progressor 900 u novu sezonu ulazi oplemenjen pomodnim rockerom.

Testirani model: 175 cm, r = 14-18 m
Sidecut: 121-75-104
Dostupne visine: 160, 165, 170, 175, 180 cm

-.-Goran Razić-.-Fischer Progressor 900, top model Progressor linije skija, dopao nam je za testiranje skija pred sezonu 2013/2014. Riječ je o manje-više poznatoj skiji; Progressor linija je s raznim svojim predstavnicima često bila predmet testiranja, a 900-tku smo već imali prilike voziti. Od prošle je sezone ona prošla laganu doradu pa tako sada životni vijek nastavlja s uklopljenim rocker konceptom.

Progressor liniju tvore skije namijenjene uređenim stazama, a tome su prilagođena i tehnološka rješenja. Drvena je jezgra tako ojačana slojem karbonskih vlakana i titana, a ozbiljnosti skije pridonosi sendvič konstrukcija s okomitim postraničnim zidovima. Širina struka od 75 mm današnji je standard oko kojeg se "vrte" gotovo svi modeli za uređene staze.

Tu je i Dual Radius System. "Dvostruki radijus" znači da je sidecut sklopljen od različitih polumjera zakrivljenosti prednjeg i stražnjeg dijela skije. Takva konstrukcija bi trebala omogućiti jednako dobru upravljivost bilo u kratkim, bilo u širokim zavojima te osigurati mirnoću u izlasku iz zavoja. Prema tome onda i u službenom katalogu stoji mjera od 14 – 18 m radijusa skije na testiranih 175 cm duljine. Lagani rocker pod imenom On-piste Rocker je dodan za sezonu 2013/14 pa bi tako Progressor trebao biti nešto upravljiviji.

Progressor 900 se na uređenim stazama vlada kako su konstruktori iz Fischerovog laboratorija i predvidjeli. Ulazak u zavoj je intuitivan, skija mirno klizi cijelim obodom zavoja pružajući pohvalnu dozu sigurnosti. Spremniji će skijaši relativno jednostavno prijeći iz širih u uže zavoje. Ostali će možda osjetiti nešto blage nevoljkosti kod ulaska u uže zavoje. Stvar je u tome da za izvući maksimum iz ovog modela treba biti tjelesno i tehnički dobro pripremljen. Uz to dobro dođe i dvoznamenkast broj dana na snijegu u sezoni. Sportski će nastrojeni rekreativci sigurno doći na svoje s Progressorom 900.

Skija je postojana i pri višim brzinama pa je 900-tkom pravo veselje pojuriti niz uređenu padinu. Kad se uvjeti promijene te podloga popusti i omekša, problemi sa zapinjanjem o naslage mokrog snijega su nešto ublaženi već spomenutim rockerom. Izlete izvan staze treba svesti na minimalnu brojku jer uzak struk, krutost skije, pa i težina ne garantiraju dobar provod onome tko ne zna što radi  u dubokom snijegu.



Sve u svemu, riječ je o vrlo konkuretnoj skiji koje na svoje dolazi kada je postavimo na uređenu stazu. Još kada je ta staza prazna, pa se može dodati gas, sreća je i veća.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 3248
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr