PROIZVOĐAČI

»

ATOMIC

21.09.2008.      

Autor: Elinka Barišić 

Atomic skije 08/09

U novu sezonu s ponešto noviteta, ali i sa starim, dobrim i isprobanim predvodnicima ski ponude iz Altenmarkta.

I ove sezone, baš poput prošlogodišnje, iz redova Atomica odlučili su se na neke radikalne promjene po pitanju određenih modela. Podsjetimo, prošla sezona obilježila je ukidanje Izor serije i uvođenje Nomada, a ovu sezonu svi ljubitelji popularnih Metron skija vjerojatno neće dočekati s oduševljenjem. Nakon tri, vrlo uspješne sezone (barem prema povratnim informacijama naših čitatelja), Metron linija se ukida, a u ovosezonskoj liniji nije se pojavila ni zamjena za nju (barem ne što se sličnosti gabarita tiče). Zato je tu nova Drive linija, koja će upotpuniti prazninu nastalu ukidanjem Izor linije. Ukinuta je i većina SX modela, a i ženska linija doživjela je promjene. No, krenimo redom vidjeti što se iz Atomica nudi ove sezone:

Dobro poznati natjecateljski modeli, predvođeni su i dalje slalomskom, odnosno veleslalomskom jurilicom SL12 i GS12. Novitet je uvođenje novog modela koji bi trebao predstavljati sredinu između najjačeg i (uvjetno rečeno) najslabijeg natjecateljskog modela, pa se i SL i GS linija proširila novim modelima SL11 i GS11. SL10 i GS10, kao ulaznice u svijet natjecateljskih skija još uvijek su prisutne, a ovim modelima ove sezone pridodane su i perjanice SX linije. U njoj su ostali samo modeli SX12, SX11 i SX10, dok su ostali SX modeli namijenjeni slabijim skijašima i rekreativcima ukinuti.

Nova linija Drive nasljednik je Izor linije pa joj je i namjena slična. Modeli su to za rekreativce i sve one koji traže nešto mirniju skiju za staze. Predvodnik je Drive 11, zatim Drive 9, a za nešto slabije skijaše tu su modeli Drive 7 i Drive 5.

Nomad linija uvedena prošle godine ove je dobila i nešto više modela. Predvodnik ove linije, namijenjene skijanju u svim uvjetima, je i dalje Crimson, s tom razlikom da je ove sezone dobio i svoju , slojem titana pojačanu inačicu Crimson Ti. Slično je i s modelom Blackeye, koji dolazi i u varijanti Blackeye Ti, te Highnoon s varijantom Highnoon Ti. Ostale modele u Nomadu predstavljaju Whiteout, Bluemoon te najslabiji predstavnik Sunburst.

Freeride modeli i dalje su predstavljeni Daddy serijom od najjačeg Big Daddy, zatim Sugar Daddy te Snoop Daddy. Freestyle serija broji nevjerojatnih 11 modela (!): Thug, Pimp, Urban Punx, Punx, Twins, She Devil, Deviant, Bad Kitty, Lil Punx, Girly Punx te Rascal.

U ženskoj liniji, iako su modeli karakteristikom ostali slični prošlogodišnjima, Atomic se odlučio promijeniti kompletno imenovanje. Nekadašnji Balanze, prošle godine zamijenile su Mama i Minx modeli, a ove sezone stiže "nebeska" terminologija. Ženska serija i dalje je podijeljena na modele namijenjene iskusnijim skijašicama, te rekreativne Cloud modele (nasljednike nekadašnjeg Balanza i prošlogodišnjeg Minxa). Najjači ženski model prvospomenute skupine, Raisin' Hell, donekle je novitet u ovoj liniji, jer predstavlja model namijenjen svim curama s natjecateljskim duhom, te je nakon davno ukinutog Race 8 modela prva "race" orijentirana skija namijenjena skijašicama. Pored njega, tu su Seventh Heaven, Nomad model za cure, Heaven 'n Hell, freeride model te Heaven's Gate, model namijenjen kako za stazu, tako i za van nje.

Rekreativni ženski modeli modeli, pretežno namijenjeni skijanju po uređenim stazama, ove sezone nose naziv Cloud i to od početničkog 6, preko 7 i 8 do najjačeg Cloud 9.

Dječji modeli i dalje nose oznaku "jr", a osim natjecateljskih GS, SL i Race modela tu su i simpatični plavi Mini modeli za dječake te rozi Sweet za djevojčice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

  • Interview

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 255171
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr