07.01.2014.      

Autor: Amer Sports Austria GmbH, podružnica Slovenija

 

Nova Atomic dječja kolekcija: Više zabave za male sportaše

Kako oduševiti dijete za najbolji sport na svijetu? Po pitanju opreme svakako tako da skijanje bude potpuno jednostavno i još više atraktivno. Upravo zato smo u Atomicu razvili potpuno novu dječju kolekciju za sezonu 2013/14.

Rocker, Bend-X i postupno mijenjanje dužine skija: Nova Atomic dječja kolekcija skup je inovativnih tehnologija koje smo razvili s ciljem da najmlađima olakšamo skijanje te ga učinimo ujedno i što zabavnijim. Atomicovi stručnjaci u nove su skije, skijaške cipele i kacige uložili svo svoje znanje i tako napravili najbolje dječje skije do sada.

Prave skije za svaku dobnu skupinu

Većina novih inovacija prvenstveno je usmjerena na skije. Glavna novost kod novih skija je Bend-X tehnologija, koja predstavlja novu konstrukciju skija a koja, opet, mladim skijašima omogućuje brzo dohvaćanje vlastitih ciljeva. Posebne "flex zone", na području vezova, i najlakšim skijašima omogućuju laganu fleksiju. Tako djeca-skijaši lako zadržavaju dodir s podlogom kroz čitav zavoj, Bend-X tehnologija istovremeno osigurava bolju kontrolu nad skijama.

-.--.-

Bend-X nije, međutim, jedina nova tehnologija kada su u pitanju skije za djecu. Sve dužine skija potpuno su, naime, prilagođene pojedinom djetetu. Duže skije imaju širu površinu, veći camber i bolje izraženi V-oblik u odnosu na kraće skije. Upravo zbog ovih prilagodbi sve su skije točno prilagođene veličini i znanju skijaša. Tako svaka dobna skupina djece ima skije prilagođene baš za sebe. U sezoni 2013/14. novost je i to da sve dječje skije u sebi posjeduju Rocker.

Novorazvijene skijaške cipele za bolji oslonac i udobnost

Čitava kolekcija dječjih skijaških cipela potpuno je obnovljena. Ekstremno mekan flex (tvrdoća cipele) i njena niska konstrukcija skrbe za to da su skijaševi prvi zavoji nadasve jednostavni, usklađeni, ali i garantiraju dosta zabave i uodbnosti. A kako djeca rastu, to im je po pitanju skijaške cipele potreban i snažniji oslonac. Zato je manšeta Atomicovih dječjih skijaških cipela sa svakom veličinom sve čvršća, težište se istovremeno pomiče sve više naprijed. Na taj način djeca svake dobi imaju potpuni nadzor nad skijama.

-.--.-

Sigurnost je na prvom mjestu: Skijaške kacige i štitnici posebno za djecu

Poput pera lagane i udobne Atomicove skijaške kacige i štitnici bazirani su na ideji da djeca budu apsolutno sigurna u svakom trenutku. Dječji modeli, istovremeno, niti u kojem pogledu nisu slabije kvalitete od onih za odrasle. Primjerice: kaciga Redster JR potpuno je identična kacigi koju u FIS Svjetskom kupu koristi Marcel Hirscher, kaciga Troop JR dječja je verzija kacige koju na glavi nose i zvijezde X-Gamesa. 

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 238770
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr