PROIZVOĐAČI

»

K2

27.02.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

K2 Axis XP (02/03)

Teška krstarica iz arsenala K2 za one koji žele čvrstu i tešku skiju koja će naginjati off-pistu

Testirani model : 174 cm @ r = 19 m
Sidecut : 115-78-105
Dostupne visine : 167-174 @19m, 181@20m, 188@21m

I pri prvom kontaktu znati ćete da se radi o skiji za profilirane i samosvjesne skijaše. Teška, no ipak iznenađujuće veoma plovna u dubokom i mekanom snijegu, zahtijevat će od vaše muskulature dobru formu.


Ako je pustite, ići će ravno niz padinu veoma brzo i stabilno zahvaljujući relativno velikom radijusu i svojoj težini. Veleslalomski radijusi uopće nisu problem i pravo je zadovoljstvo juriti nizbrdo tom stabilnom i pouzdanom skijom.

S obzirom na činjenicu da je veoma široka, iznenađujuće je stabilna.

Skija na sebi nema race platu, tek integriranu platu od 5 mm, pa ako želite neku veću stajaću visinu računajte sa dodatnim izdatkom.


Dosta se teško prebacuje s kanta na kant, što vam automatski tumači da je dosta troma kad je o slalomskim kratkim zavojima riječ, na ledu se relativno dobro snalazi iako ne baš kao neki race modeli. Ona je ipak moćni alat allmountain skijaša.

Ono što je pohvalno jest činjenica da nema nikakve perforacije i predugradnje za vez pa imate veliku slobodu prilikom izbora vezova, tj. niste limitirani na jednog ili dva proizvođača.

Nikako je ne bih preporučio ljudima koji još nisu profilirali svoju tehniku ili nemaju puno snage u nogama. Ili onima koji svoj adrenalin podižu brzim i dinamičnim kratkim zavojima.

Samo za eksperte i one koji to žele postati na all mountain planu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279734
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr