PROIZVOĐAČI

»

K2

20.04.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 12/13

Predstavljanje Bolta, skije za jurnjavu uređenim stazama, je najveća novost u proizvodnom programu K2 za sezonu 2012/13.

K2 u sezonu 2012/13 ulazi sa svoje četiri standardne serije skija, za uređene staze, dubok snijeg, akrobacije i skijašice. U svakoj od serija predstavljen je pokoji novi model, a najviše pažnje privlači K2 Bolt, predvodnik A.M.P. (All-Mountain Performance) serije. Bolt je skija veleslalomskih gena sa 72 mm u struku, sa RoX tehnologijom i Speed Rockerom, proizvodi se u visinama iznad 172 cm, a namijenjena je jurnjavi uređenim stazama. Ostatak serije čini osam modela koji su većinom predviđeni za skijanje uređenim stazama, no zahvaljujući strukovima preko 72 mm mogu poslužiti i u mekšem, mokrom i iskijanom snijegu.

-.--.-

Chargeru (gore), skiji za carving uređenim stazama, je ostao isti sidecut, ali uz promijenjene visine skije. Novitet Velocity zaokružuje ponudu skija za ispeglane staze, a riječ je nešto mekšoj skiji za uže zavoje. Aftershock je sa 86 mm u struku najdeblji u A.M.P. seriji i time najpogodniji za dublji snijeg. U tome mu pomaže i All-Terain Rocker, kao i kod nešto užih Rictora (dolje), Impacta i Photona. Za početnike su namijenjeni od prošle godine nepromijenjeni Force i Stinger, dva modela s Catch-Free tehnologijom koja oprašta greške.

-.--.-

K2 je poznat po svojim modelima za skijanje neuređenim stazama, a oni se od sezone 2012/13 nalaze u seriji imena Backside.  Dijele se u dvije linije: "back" namijenjena turno skijašima i skijanju izvan uređenih staza i "side" namijenjena ozbiljnom freerideu. Općenito, karakterizira ih malena masa i snowphobic sloj s kojeg snijeg "bježi". Skije većinom dolaze s provrtima na vrhu i repu, ključnim kod montiranja turno "koža". Predvodnik je i dalje Pon2oon model kojeg je razvio pokojni Shane McConkey, a ima 132 mm u struku. DarkSide (dolje) i SideSeth su nešto uži, a svi su koriste Powder Rocker tehnologiju. Širu primjenu imaju uži SideStashe, HardSide i SideShow. U "back" liniji je najširi novorazvijeni Backdrop sa 112 mm u struku i All Terain rockerom, a slijedi poznati Coomback model s 102 mm u struku. Slijede skije namijenjene prvenstveno turno skijašima: WayBack, BackUp, BackLite i BackOut.

-.--.-

Factory Team seriju čine twin-tip skije podijeljene u modele za vratolomije u dubokom snijegu (s Powder rockerom), izvan staze (s All-Terrrain rockerom) i u snowparku (s Jib rockerom). U prvu skupinu spadaju novi  Pettitor s 119 mm u struku i već poznati Hellbent (dolje). Drugu skupinu čine Kung Fujas, novitet Iron Maiden te Sight. Čiste snowpark skije su Domain i Press.

-.--.-

Women's serija skija za skijašice ima tril linije: Supermodels za uređene staze, Backside za freeride i Factory team za akrobacije. Većinom su to skije s lakšom jezgrom i strukom pomaknutim 2 cm unaprijed zbog nižeg težišta žena. Skijašice željne brzine će izabrati SuperBurnin model (dolje) sa samo 72 mm u struku i jedini sa Speed rockerom, namijenjen skijanju uređenim stazama. Ponudu nastavljaju Superstitious i novi Superglide, skije za skijanje izvan staza s All-Terrrain rockerom. Superfree je zamišljen kao skija koja će polovicu vremena provoditi na stazi, a drugu polovicu pored, a seriju zaokružuju Superone i Superific, dva modela za srednje vješte rekreativke. Početnicama će pak biti dovoljne SuperSweet ili SuperSmooth s Catch-Free tehnologijom.

-.--.-

Sidekick i Brightside su ženske inačice freeride skija, a turno skijašice mogu birati između Gotback, Talkback, Shesback i Backtrack modela. Za akrobacije su rezervirane Missdirected, Missbehaved, Missdemeanor i Missconduct, sve skije poznate od prošle sezone.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 157736
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr