PROIZVOĐAČI

»

K2

12.08.2009.      

Autor: Goran VukelićUstupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543  

K2 Apache MSL (09/10)

"Zelena napast" iz SAD-a prilagođena je jurcanju europskim snijegom.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 117-70-101
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm

-.-Skijanje.hr-.-Američki je proizvođač skija K2 cijelu svoju proizvodnu gamu racionalizirao u samo tri serije. Jedna od njih, Apache, nudi izbor skija kojima je osnovna namjena jednako se dobro snaći i na stazi i pored nje. Ipak, i u tako profiliranoj seriji razlike između pojedinih modela nisu nezanemarive. Nama je pod noge došao model koji svojim terenom više voli smatrati uređenu stazu doli dubok snijeg – K2 Apache MSL.

Bolji od pomalo neinspirativnog naziva je dizajn. Agresivan stil je pojačan "otrovno" zelenom bojom. Sviđao nam se ili ne, ne može se reći da prolazi nezamijećeno u redu za "žicu". S tehnološkog gledišta, MSL je opremljen najboljim što su američki inženjeri uspjeli smisliti. U prvom redu je to Metal Laminate konstrukcija, rezervirana za top modele. Sastoji se od sloja titanove legure koja se u kombinaciji s stakloplastičnim slojevima postavlja iznad i ispod drvene jezgre. ABS postranični zidovi imaju dodane umjetne materijale ispod veza kako bi se smanjile vibracije nastale očekivano agresivnom uporabom ove skije. Glavninu vibracija ipak upijaju MOD tehnologija i MOD Monic umeci čija je funkcija podrobnije objašnjena u članku o K2 tehnologijama. MSL dolazi s K2/MX 12.0 vezovima s Markerovih polica.

MSL u proizvodnom programu stoji praktički na istom mjestu gdje je prošle sezone stajao model Crossfire. Kako je geometrija Crossfirea "pojačana" za prosječnih 5 mm čime je taj model napravio korak dalje u pravcu off-piste skijanja, MSL-u je pripala uloga skije koja je u K2 izlogu najprimjerenija uređenim stazama. Sidecut je identičan prošlogodišnjem modelu Crossfirea, osim što je primijenjen na 3 cm kraćim modelima. Time je MSL naslijedio sve pozitivne značajke dobre skije, što je Crosssfire bio, uz neke nove pluseve.

Pouzdane, snažne, stabilne i brze. Tako bi se ukratko mogle opisati MSL-ke. Na tvrdim, uređenim stazama briljiraju; postavite ih na rubnike i započinje uživanje u nizanju širokih zavoja. Uvijanje skije je minimalno, ipak je ovo model namijenjen znalcima dobre tjelesne spreme koji znaju i mogu "stisnuti" skiju. Imponira osjećaj sigurnosti pri visokim brzinama, usporediv vožnji po šinama. Širi trag doprinosi užitku vožnje u razrovanom i mekanom snijegu gdje MSL suvereno vlada. U svakom trenutku s pouzdanjem možete pustiti skiju bez bojazni od neugodnih iznenađenja.

Tri centimetra su kraće inačice MSL-a u odnosu na prošlogodišnji Crossfire. Time se vjerojatno pokušalo doskočiti lakšoj upravljivosti skijom u užim zavojima. Doista, MSL-om se mogu izvoditi slalomski zavoji, no ipak treba imati na umu da je ovaj "bolid" podosta krut te će za takve manevre trebati snage u nogama. No, to nije ništa što i ne bismo očekivali od skije ovog ranga.

-.-Skijanje.hr-.-Zelene su K2 skije prvenstveno namijenjene uporabi na uređenim stazama ili, kako službeni katalog kaže, tek 30% vremena bi trebale provoditi u dubokom snijegu. Tako otprilike stvari i stoje, MSL je skija koja će rado skrenuti u dubok snijeg i tamo se prilično uzorno ponašati. No, planirate li više vremena provoditi izvan staze, pogled svrnite ka više nego dobrom izboru K2 freeride modela.

MSL se pokazao odličnom skijom za uređene staze, neovisno o tome bila podloga tvrda ili mekana. Uz mogućnost izleta van staze koja se njome pruža, predstavlja pravu all-mountain skiju. Njome će biti zadovoljni rekreativci višeg stupnja znanja i odlične tjelesne pripremljenosti koji će uživati u rušenju brzinskih prosjeka. MSL je prava napast koje se teško riješiti...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 200586
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr