PROIZVOĐAČI

»

K2

28.04.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 11/12

Promjene su najviše dotakle Supermodel seriju skija za skijašice.

Kako Europljane, nenavikle na netaknuta snježna prostranstva, više zanimaju skije za stazu i pokoji izlet izvan nje, započnimo pregled K2 skija s A.M.P. (All-Mountain Performance) serijom. Čini ju osam modela, a predvodnik je K2 Charger (dolje), struka od 74 mm i sa Speed Rockerom. Izvrsna skija za carving uređenim stazama, prilično različita od Aftershocka koji je sa 86 mm u struku "najdeblji" i time pogodniji za dublji ili mokar i iskijan snijeg. U tome mu pomaže i All-Terain Rocker, kao i kod nešto užih Rictora, Impacta i Photona. Velocity je, uz Charger, još jedan model sa Speed Rockerom i najbliže slalomskoj skiji što K2 nudi. Početnici će cijeniti Force i Stingera, dva modela s Catch-Free tehnologijom koja oprašta greške.

-.--.-

T9 Supermodel serija skija za skijašice je za narednu sezonu temeljito obnovljena, a općenito su to skije s lakšom jezgrom i strukom pomaknutim 2 cm unaprijed zbog nižeg težišta žena. Čini ju sedam skija, a uvijek je pohvalno napomenuti da dio zarade od prodaje ovih skija ide u istraživanje raka dojke. Skijašice željne brzine će izabrati SuperBurnin model sa samo 72 mm u struku, namijenjen skijanju uređenim stazama. Početnice će biti zadovoljne SuperSweet ili SuperSmooth modelima s Catch-Free tehnologijom. SuperStitious (dolje) je skija koja cilja na skijanje izvan staza, dok je SuperFree zamišljen kao skija koja će polovicu vremena provoditi na stazi, a drugu polovicu pored. Seriju zaokružuju SuperOne i SuperIfic, dva modela za srednje vješte rekreativke.

-.--.-

Factory Team seriju čine twin-tip skije razdijeljene u Big Mountain, All-Mountain i Park podseriju. Pod Big Mountain spadaju Hellbent (dolje), Obsethed i MissDirected (za žene), a to su skije za vratolomije u ozbiljom "dubaču". Šest je skija u All-Mountain podseriji namijenjenoj uživanju u akrobacijama po cijeloj planini: Kung Fujas, Recoil, Sight te ženske MissBehaved, MissDemeanor i MissConduct (dolje). Čiste snowpark skije su Domain i Press, opremljene Jib Rockerom.

-.--.-
-.--.-

Za kraj, specijaliteti iz K2 "kuhinje" – Adventure modeli namijenjeni uživanju u dubokom snijegu, turno skijanju i netaknutim padinama. Karakterizira ih malena masa i "snjegofobični" gornji sloj za kojeg se snijeg teže lijepi. Sve skije u ovoj seriji dolaze s provrtima na vrhu i repu, ključnim kod montiranja turno "koža". Predvodnik je i dalje Pon2oon model kojeg je razvio pokojni Shane McConkey, a ima preko 130 mm u struku. DarkSide (dolje) je tek nešto uži,a oba su izrađena uz pmoć Powder Rocker tehnologije. Širu primjenu imaju uži SideStashe, HardSide i SideShow. Coomback je model s 102 mm u struku kojeg je razvijala još jedna preminula K2 legenda, Doug Coombs. Slijede skije namijenjene prvenstveno turno skijašima: WayBack, BackUp, BackLite i BackOut. I skijašice imaju svoje posebne freeride modele: SideKick, BrightSide i GotBack; za turno skijašice su pak: TalkBack, She'sBack i BackTrack.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 191692
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr