PROIZVOĐAČI

»

K2

13.06.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, 
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Velocity (13/14)

Skija koja će oprostiti pokoju grešku u tehnici i zadovoljiti bolje rekreativce koji se ne žele zamarati na godišnjem odmoru.

Testirani model: 172 cm, r = 15 m
Sidecut: 121-72-106
Dostupne visine: 165, 172, 179 cm


-.--.-K2
je poznat po svojim skijama za neuređene dijelove planine, no Amerikanci imaju nešto za ponuditi i ako svoje vrijeme provodite samo na uređenim stazama. Tri su takva modela u katalogu za sezonu 2013/14: Bolt, Charger i Velocity. Imali smo priliku provozati sva tri, a u ovom će članku nešto više riječi biti upravo o potonjem, Velocityju.

Za razliku od Bolta i Chargera, riječ je o modelu koji je u svim važnim tehnološkim stavkama olakšan za stupanj ili dva. Jezgra je tako kombinacija drveta jele i jasike. Izostavljeno je ojačanje u obliku dodatnog metalnog sloja, no zato je tu oko jezgre ispletena košuljica od stakloplastičnih niti (triaxial braiding). One povećavaju torzijsku krutost skije uz zadržavanje savitljivosti. Okomiti postranični zidovi su zadržani na većem središnjem dijelu skije, a vezovi su nešto lakši Marker M3. Naravno, tu je i neizostavni rocker, ovdje prilagođen uvjetima na stazi.

Sve ovo daje naslutiti da je naziv "velocity" možda i pomalo pretjeran jer ova će skija teško pratiti ritam jednoga Bolta ili Chargera. K2 Velocity treba promatrati kao vrlo dobru rekreativnu skiju kojoj se može "stisnuti gas", ali pedalu baš ne bi trebalo nagaziti "do daske". Skija se ponaša vrlo pitomo na umjerenim brzinama i pri srednje širokim zavojima, ne otima se kontroli i, dapače, spremna je otrpjeti i veće pogreške u tehnici. Čim na nju stane netko spreman podići brzinski prosjek, a pogotovo ako je skijaš uz to i korpulentniji, dolazi do proklizavanja i nervoze.

Sve to vraća skijanje u mirnije vode. Krstarenje uređenim stazama uz pokoje prekoračenje brzine u rano jutro kada je podloga još savršena, to je ono u čemu ova skija briljira. Popodne kada staza omekša i stvore se nakupine snijega, Velocity je i dalje vrlo poželjna skija za vijuganje među hupserima. No, opet, umjereno i sa stilom.

Prebacivanje s rubnika na rubnik nije prezahtjevno, a u jurnjavi pravcem ne pokazuje znakove slabosti sve dok ne prekršite spomenuta brzinska ograničenja. Publika koja odabere ovaj model vjerojatno neće preferirati izlete izvan staze, a realno, za takve prilike K2 ima puno bolje modele sa strukovima koji debelo premašuju 72 mm Velocityja.

K2 Velocity je solidna skija za srednje vješte rekreativce koji traže pouzdan i opraštajući model za uređene staze. Idealan suputnik za odmor na snijegu vožnjom kojeg se ipak nećete morati odreći i umjerenih sportskih aspiracija. Mogle bi ga lako odabrati i sportski nastrojene skijašice koje se ne nalaze u isključivo ženskim modelima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 52895
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr