PROIZVOĐAČI

»

K2

07.07.2011.      

Autor: Goran Razić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Rictor (11/12)

Uz samo ponešto promijenjen dizajn Rictor i u novu sezonu ulazi s isprobanim karakteristikama. Skija podjednako namijenjena za staze i izvan njih odiše stabilnošću, ali i pomalo prevelikom masom za ozbiljniju vožnju u dubokom snijegu.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 127-80-109
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm
-.--.-

-.-Goran Razić-.-Rictor je skija namijenjena boljim rekreativcima, koji vole skijati po svim raspoloživim terenima. Proizvođač u postocima navodi kako je ovo 50% skija za uređene, a 50% za neuređene staze, što se prema našem iskustvu pokazalo donekle točnim. Iako smo mišljenja kako je skija puno bolja u onih 50 % uređenih uvjeta, i izvan staze će pružati sasvim solidne rezultate. 

Samo pažljivim pregledom moguće je uočiti razliku između modela za sezonu 10/11 i modela 11/12. Ponešto pridodane zelene boje, pogotovo na repovima i još pokoji detalj jedine su razlike među modelima. 

Konstrukcija skije je bazirana na metalnom laminatu i aluminijskom sidewallu. Baza je Aspen/Paulowina, a vezovi namijenjeni za ovaj model su Marker K2/MX 12.0. Od dodatnih detalja na Rictor A.M.P. modelu prisutni su progresivni sidecut, mod monic2, mod tehnologija i zaštita vrha skije. Detalje potražite u K2 tehnologijama 11/12.

K2 Rictor nije loša kombinacija za sve koji vole "ispeglane" staze, razrovane terene i izlete izvan označenih staza na planini. Rubnici vrlo dobro drže na stazi i pri tvrđim uvjetima, a nešto veća masa skije zaslužna je za stabilnost pri bržoj vožnji, na ledenijim stazama i zavojima širih radijusa. 

Prilikom izvođenja kratkih zavoja, skija zahtjeva od skijaša određeni napor i agresivnost te joj "nedostaje radijusa", ali realno to i nije glavna namjena ovog modela. Skija je relativno sporo reagira na namjere skijaša, ali je zato torzijski i fleksijski  poprilično tvrda te samim time i brza.

Skijanje u razrovanom i dubokom snijegu je pomalo specifično. 80 mm širine struka olakšava cijeli posao, no dojam je da skiji ipak pomalo nedostaje plovnosti. Masa skije je dobro raspoređena te nema tendenciju bacanja na repove, a nakupine snijega Rictor će radije razbiti nego ih elegantno amortizirati. 

-.-Goran Razić-.-

K2 Rictor je križanac dvije skije u jednoj. Ugodan je za vožnju po uređenim stazama, a u dubokom snijegu će pružiti zadovoljavajuće uvjete za povremene avanture. No uz malo manju masu i samo malo manju fleksijsku tvrdoću, skija bi bila puno bliža navedenom omjeru 50-50%. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 25287
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr