PROIZVOĐAČI

»

K2

20.08.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228,
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Force (12/13)

Lagana početnička skija.

Testirani model: 167 cm, r = 15 m
Sidecut: 118-74-103
Dostupne visine: 146, 153, 160, 167, 174 cm

-.--.-Ukoliko se i niste ranije susreli sa skijom K2 Force, već njenim podizanjem s tla mnoge će vam stvari biti jasnije. Malena masa sugerira da će Force teško potpasti pod popis modela za vrsne skijaše, a naknadnim uvidom u katalog američkog proizvođača takva se razmišljanja i potvrđuju.

Force se zajedno sa Stingerom nalazi na začelju All-Mountain Performance serije skija, tj. serije čiji se modeli prvenstveno koriste na uređenim stazama, ali mogu poslužiti i za koji izlet izvan njih. Kompozitna je jezgra obučena u stakloplastične niti koje bi trebale povećati torzijsku krutost uz, već spomenutu, malu masu. Mod Technology podrazumijeva, kako je K2 naziva, dodatnu jezgru ponad prvotne, a ona ima ulogu upijanja vibracija i diretnijeg prijenosa snage na rubnike. Mod Monic označava cinkovu pločicu u obliku slova V ciljano postavljenu na prednjem dijelu skije kako bi dodatno eliminirala vibracije prije no što dođu do skijaša. Ono najbitnije za ciljanu klijentelu K" Forcea je Catch-Free Rocker. Pri tome se misli na lagano od tla odignute vrhove i repove skija s ciljem lakšeg ulaska u zavoja, bez neugodnog zapinjanja o podlogu.

Geometrija skije se može iščitati iz brojki 118-74-103 što na testiranoj dužini od 167 cm daje vrlo primjenjivi radijus od 15 m. Početnici će biti vrlo zadovoljni skijom budući da ona čini upravo ono za što je napravljena. Sjajan je partner za prve zavoje na snijegu, gdje ne umara niti iznenađuje nepredviđenim ponašanjem. Lijepo se ponaša na jutarnje tvrdoj stazi kada ski škole izlaze na stazu, a širi struk i malena masa čine je uporabljivom i poslijepodne kada staze omekšaju. Ledene plohe prolazi uz veći oprez zbog jačih vibracija i proklizavanja ukoliko na skijama stoji korpulentniji skijaš, no to je neminovnost u ovoj klasi. Iako K2 navodi da je skija dijelom konstruirana i za izlete izvan uređenih terena, sumnjamo da će je korisnici tamo i odvesti. Odluče li se ipak na takvo nešto, neće biti razočarani izvedbom.

Sve dok brzine skijanja ostaju na razini škole skijanja, Force je sasvim razuman izbor. Skija poslušno izvodi i kraće i šire zavoje, a rocker uzorno obavlja svoj posao omogućujući intuitivan ulazak u zavoj, bez zapinjanja i mnogo muke po skijaša. Početnici će s njom brzo napredovati, a tada će vjerojatno poželjeti i pojuriti stazom. Force tu očekivano gubi utrku s jačim modelima jer pri agresivnoj vožnji brzo ostaje bez daha. Dakle, da zaključimo, preporučljiva skija za školu skijanja, a za pohvalu je i širok izbor dostupnih visina.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 121539
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr