PROIZVOĐAČI

»

K2

26.07.2012.      

Autor: Davor Ivaniš
Ustupio
: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, 
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Impact 12/13

All Mountain Performance serija ulazi u novu sezonu s osvježenim dizajnom i provjerenim tehnologijama.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 127-80-109
Dostupne visine: 153, 160, 167, 174 cm

-.--.-Testni model Impact odličnim voznim karakteristikama po svim vrstama terena te dobrim omjerom mase, okretnosti i tvrdoće, predstavlja odličan izbor za svakog rekreativca.

Američka tvrtka K2 i ove godine nastavlja tradiciju proizvodnje modela iz A.M.P serije (All mountain performance) koja se pokazala kao dostojna konkurencija nešto razvikanijim skijama iz ove klase. Testni model Impact nasljednik je prošlogodišnjeg modela kojega karakterizira narančasto-crni dizajn, sa žutim konturama duž rubnika, mrežasto pletivo ispred prednjeg veza, te istaknutom stiliziranom metalnom pločicom na vrhu skije.

» K2 skije (12/13) 

Konstrukcijski skija se nije promijenila u usporedbi sa prošlogodišnjim modelom, pa kako nema metalnih ojačala, K2 Impact i dalje koristi Mod i Mod monic tehnologije koje omogućuju bolju raspodjelu opterećenja i vibracija. Zatim su tu Carbon web mreža od ugljičnih vlakana, Progressive Sidecut za lakši ulazak u zavoj i mirniji izlazak te Triaxial braiding kompozitno pletivo za dodatnu krutost i stabilnost u zavojima. Uz prisutne tehnologije rocker i camber koje kod K2 imaju naziv Baseline, Impact koristi All-terrain rocker kombinaciju (30% rocker, 70% camber), te integrirane  Marker M3-11 vezove.

Proizvođač navodi kako je skija 60% za uređene, te 40 % za neuređene staze što potvrđuje na terenu, gdje za razliku od modela Aftershock i Rictor koje su prema naputcima proizvođača orijentirane za off-piste, Impact se pokazao iznenađujuće dobar na uređenim stazama.

Već na prvi doticaj sa snijegom, skija ostavlja dojam odlične prilagodljivosti uvjetima na stazi i  iznenađujuće stabilnosti u pravocrtnoj vožnji. Kako se ovdje ipak radi o skiji nešto većeg struka, upijanje neravnina i vožnja po iskijanom snijegu postaje prava zabava, jer Impact daje jako puno povratnih informacija, tako da skijaš može su svakom trenutku osjetiti stanje terena. Ono što posebno izmamljuje osmijeh na lice je lakoća rubljenja i prebacivanja težišta s jednog rubnika na drugi, bez pretjerane energičnosti na izlasku iz zavoja što zahtjeva minimalni utrošak snage. Izvođenje laganih zavoja ovom skijom čini se može trajati beskonačno čak i kada skijaš jako zagrize jer Impact odlično apsorbira sve sile, što će koljena skijaša znati cijeniti.

S obzirom na visinu testiranog modela od 174 cm i radijusa od 16 m, izvođenje kratkih zavoja je moguće, no zahtjeva od skijaša određeni napor i agresivnost, a kako nema dovoljno preciznosti i mirnoće, na tvrdim i zaleđenim podlogama bit će potrebna pažljiva kontrola prijenosa težine kako ne bi došlo do gubitka stabilnosti. Kako smo na testu imali različite uvjete na stazi, popodnevno je skijanje po mokrom i iskijanom snijegu dokazalo kako je K2 napravio jednu svestranu skiju koja dobrim omjerom tvrdoće i preciznosti, uz sjajne povratne informacije, omogućuje skijašu igru na stazi. Mala masa kao i odlično upijanje udaraca omogućit će i pokoji izlet u snow park, a kada uvjeti na stazi dozvole izlet u off-piste neće predstavljati problem.

Mogući vlasnici ove skije trebaju uzeti u obzir kako ovo nije skija za tvrde i zaleđene staze gdje joj ipak nedostaje krutosti pri agresivnijom vožnji. Za srednje rekreativce ova skija predstavlja odličan izbor ako se želi napredovati u skijaškoj tehnici, a kako je male mase omogućit će skijanje cijeli dan uz minimalan utrošak snage. Napredni rekreativci kojima brzina nije najvažnija stvar, a žele napredovati u tehnici bit će oduševljeni, a kada još pade svježeg snijega zabava je zajamčena.

-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 49602
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr