PROIZVOĐAČI

»

K2

22.07.2013.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, 
Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Charger (13/14)

RoX tehnologija je promijenila ćud K2 Chargera kakvog smo poznavali.

Testirani model: 172 cm, r = 16 m
Sidecut: 122-74-106
Dostupne visine: 165, 172, 179, 186 cm

 

-.-Goran Razić-.-K2 je dobro poznat po svojim modelima za neuređene staze, no Amerikanci imaju što ponuditi i za ono što nazivaju frontside, tj. uređeni dio skijališta. Tri su modela u ponudi: Bolt, Charger i Velocity, a nakon što smo skijali na prvom i posljednjem, ostalo nam je još provjeriti performanse Chargera.

Odmah treba napomenuti da se današnji Charger razlikuje od onog kojeg smo testirali prije dvije godine. Konstrukcijski je promijenjen 2012., a promjene se u prvom redu odnose na implementaciju RoX tehnologije. Radi se o konceptu gradnje skije koji pod jednim nazivnikom obuhvaća četiri tehnološke značajke: prikladnu drvenu jezgru, prigušivač vibracija u obliku slova X koji djeluje kao sekundarna jezgra, jednako oblikovanu karbonsku mrežu koja pojačava torzijsku krutost te već ustaljeni rocker.

Na snijegu se stječe dojam da je novom konstrukcijom K2 malo ublažio Charger, a palicu beskompromisne skije za uređene staze predao Boltu. Zamjetna je razlika u masi između Bolta i Chargera, a razlika se lijepo osjeti na stazi. Dok je Bolt skija koju treba stalno krotiti i čvrsto joj držati uzde, Charger će ipak dopustiti opušteniju vožnju s pokojom pogreškom. Charger ima 2 mm više u struku, no puno više opraštajućoj vožnji doprinosi 7 mm širi i zaobljeniji rep nego kod Bolta. Razlika u radijusu je 1 m kod skija iste duljine, pa je tako Charger bolji izbor za nešto uže zavoje.

Svoj posao na uređenoj stazi Charger obavlja vrlo korektno. Lakom ulasku u zavoje doprinosi već spomenuti rocker, a veseli predvidivost u ponašanju skije. Ni u jednom trenutku ne prijeti da će se oteti kontroli sve dok se brzine zadržavaju u razumnim prosjecima. Upravo zbog toga smo je skloni preporučiti rekreativnim skijašima koji traže skiju što će im omogućiti cjelodnevno skijanje bez zamora, ali ipak uz malo sportskog štiha.

Charger se uspješno nosi i s podlogom koja nije idealno ispeglana. Dapače, geometrija skije dolazi do izražaja u popodnevnom snijegu kada je s Chargerom lako preploviti iskijan, mokar snijeg. Solidan je i pokraj staze, sve dok nema pravog "dubača". No, takve uvjete na obližnjim europskim skijalištima ćete rijetko susresti.

Sve u svemu, K2 Charger u izdanju za sezonu 2013/14 je vrlo korektna, ugodna skija za vožnju uređenim stazama gdje prosječnom rekreativcu neće ostaviti praktički nijednu želju nezadovoljenu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 185735
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr