PROIZVOĐAČI

»

K2

26.05.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz), Jurčkova cesta 228, Ljubljana, Slovenija, tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Bolt (14/15)

Američka jurilica je promijenila izgled, ali ne i ćud

Testirani model: 172 cm, r = 16 m
Sidecut: 125-72-99
Dostupne visine: 172, 179, 186 cm


Treća je sezona kako se družimo s najboljom skijom za uređene staze što je nudi američki proizvođač K2. Bolt nam za sezonu 2014/15 dolazi i dalje nepromijenjenih tehničkih karakteristika, a jedina promjena koju primjećujemo je nova boja vanjštine. Sada je to pretežno bijela boja s efektnim dodacima žarkocrvene.

Što se ugrađenih tehnoloških rješenja tiče, ponovimo, tu je: Speed Rocker – neznatno odignut vrh skije koji osigurava lakši ulazak u zavoj, RoX – kombinacija drvene jezgre, prigušivača vibracija te karbonske mreže, Metal Laminate – ojačanje jezgre od jelovine.

Ovaj smo put pod noge stavili najkraću inačicu duljine 172 cm. Već taj podatak daje naslutiti da je riječ o skiji za pretežno veleslalomske zavoje, a tome svjedoči i pripadajući radijus od 16 m. U oči upada pozamašna masa Bolta, koja bi trebala garantirati postojanost u vožnji višim brzinskim prosjecima.

Bolt je kruta skija s neskrivenim veleslalomskim genima kojoj  najviše odgovaraju široki zavoji na praznoj, dobro pripremljenoj i tvrdoj stazi. Masa i torzijska krutost daju zahvalan osjećaj sigurnosti pri jurnjavi, ali to znači i da će skiju trebati znati čvrsto zauzdati. U izvedbi s 172 cm duljine, za razliku od prošle godine testiranih 179 cm, skija je nešto iskoristivija kod užih zavoja, no po tom pitanju ipak ne treba previše očekivati od nje.

Kada podloga pređe iz jutarnji tvrde u mekanu, raskvašenu i iskijanu, Bolt gubi na svojoj munjevitosti. Kratak izlet izvan staze u dublji, netaknut snijeg potvrdio je da već znanu činjenicu da K2 ima puno bolje modele za takve uvjete.

S Boltom će zadovoljni biti prvenstveno tehnički vješti skijaši s određenom masom i izvrsnom tjelesnom spremom. Skija traži čvrstu ruku i odlučnog skijaša koji će znati iz nje izvući ono najbolje pri visokim brzinama i širokim zavojima na uređenim stazama.

-.-Goran Razić-.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 176943
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr