PROIZVOĐAČI

»

K2

20.09.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

K2 modeli za sezonu 04/05

K2 je nekako bio najtajnovitiji od svih proizvođača. No, napokon smo dočekali da objavi i svoju ponudu. Sad još očekujemo samo Dynastar kako bi ponuda bila kompletna.

K2, moramo priznati, nikad nije bio baš nešto jako popularan u Europi. Nešto si je popularnost podigao prodorom modela inline koturaljki, ali je još uvijek nekako ostao na marginama.

Prvenstveno je tomu tako iz tri razloga: prvi je, po meni, činjenica da K2 nema svoga "manekena" u utrkama Svjetskog kupa, a koje su u Europi puno popularnije nego u SAD. Drugi razlog činjenica je da u Hrvatskoj imaju svega dva dućana - jedan u Radničkoj te drugi u Shopping centru Prečko. A treći da su učestalo skuplji od konkurencije.

Najjači modeli, Axis modeli, više se ne proizvode.

Axis XP (recenzija), po meni jedan od najboljih K2 modela te kao skija koja je bila prvenstveno namijenjena freerideu, neće u budućnosti više biti dostupna. Iako kvalitetna, ova skija nije nikad bila jako popularna zbog svoje puno previsoke cijene.

Kao nasljednik Axis serije pojavljuje se, čini se, Apache serija laminatne konstrukcije, namijenjena dobrim skijašima, sa modelima Hellfire (radijus 13 m @167 cm) i duljina 154 -176 cm, Hell, X (allmountain, 16 m radijus@ 174, visine do 181 cm), Croosfire (allround, 16 m radijus@174 cm, visine do 181 cm), Chief te Recon, a namijenjenim all mountain skijanju te sa radijusom većim od 18 m i duljinama do 181 cm.

Ženska T nine serija i dalje se proizvodi te i nadalje predstavlja klasu za žene-rekreativce. S obzirom da je do sada to bila mekša serija, nemamo razloga sumnjati da će tome biti tako i u nadolazećoj sezoni.

T nine seriju predstavljaju modeli koji svoje nazive vuku iz street slenga :phat luv (kao što joj i ime govori, ova skija namijenjena je skijanju po powderu), burnin luv (cross skija sa allround radijusima 16m @ 174 cm), one luv (allround rekreativni model sa 16m@174), sweet luv, first luv, sve kao lakše rekreativne skije.

Svi modeli imaju (osim phat modela, naravno) struk od 68 mm, po čemu se odmah vidi da su to skije koje nisu namijenjene nekim hyper carverima, a što dodatno potvrđuje i činjenica da svi modeli standardno ne dolaze s race platom, nego kao, nešto poput Elana, s integriranom pločom od nekih 5-9 mm.

Omni serija sa svoja 4 modela 5.5, 4.5, 3.5 i 2.5 zastupa allround modele sa radijusima od oko 16 m @174 cm visine. Donosi MOD tehnologiju te Aspen tehnologiju jezgre.

Sa rasponima tvrdoća od napredne prema početničkoj, i s obzirom na neke inovacije vjerujemo serija od koje se podosta očekuje, pogotovo što se tržišta tiče.

Factory seriju čine profilirani modeli za one koji su se već preorijentirali na freeride ili skijanje za izvođenje trikova.

Modeli Fujative i Seth pistol (twin tip) su park i pipe modeli, dok su Public enemy i Made'n Ak skije namijenjene isključivo freerideu, s duljinama i preko 181 cm, velikim radijusima, ali će biti vrlo teško savladive za rekreativce koji se skijaju uglavnom na pistama.

Serija Mach i dalje predstavlja race kategoriju. Zahvalni smo na činjenici da su promijenili i dizajn prestavši proizvoditi tipični američki patetični kič, a u kojemu su race modeli imali dizajn američke zastave.

Modeli koji u svom imenu imaju riječ team, po uzoru na Head, predstavljaju dječje race modele, dok su modeli za ozbiljnije skijaše Mach GS i Mach SL, te kao novost, Mach SG DH, jedan od rijetkih modela u komercijalnoj ponudi izrađen baš za spust i superveleslalom, radijusa 45 m i duljina, naravno, od 198 cm na više.

Zanimljiv je i model CaBrawler, koji je svrstan u race kategoriju te po dimenzijama tamo i spada, tanjih dasaka i većeg radijusa, ali vjerojatno namijenjen rekreativnim speed freakovima.

Nažalost, o tehnologiji se još ništa ne može pročitati, ali čim neke informacije budu dostupne, podijelit ćemo ih s vama.

I još kratko osvrt na design K2 sitea.

K2 svake godine potpuno preuredi dizajn weba i ove godine će vas dočekati neko militantno - "Quake-like" sučelje, za razliku od prošlogodišnjeg tradicionalističkog, old-county stila.

Puno truda, ali malo informacija.. Očito je kako je K2 znatno više orijentiran na tržišta sa drugačijom kulturom i više polaže na izgled nego na sadržaj.

A nakon slabe prošlogodišnje sezone, mislim da se mnogi više neće odlučiti za kupovinu proizvoda ovog proizvođača.

Više informacija na www.k2skis.com

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4720757
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr