PROIZVOĐAČI

»

K2

11.11.2010.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: GM3 d.o.o. (Impulz)
Jurčkova cesta 228 
Ljubljana, Slovenija
tel: +386 1 42 87 543

 

K2 Rictor (10/11)

K2 još jednom donosi skiju za kakvu su najviše specijalizirani. Rictor je odlična kombinacija karakteristika skije za uređene i neuređene staze na planini.

Testirani model: 174 cm, r = 16 m
Sidecut: 127-80-109
Dostupne visine: 160, 167, 174, 181 cm


-.--.-K2, poznati američki proizvođač većinom freeride i allmountain skija, zamijenio je prošlogodišnje A.M.P. (All mountain performance, nap.a.) modele novima, a jedan od njih je Rictor. Dostojna je to zamjena dosad najprodavanijeg modela iz K2 asortimana Apache Recon.

Kao što samo ime serije A.M. P. govori, Rictor je skija namijenjena boljim rekreativcima, koji vole skijati po svim raspoloživim terenima. Proizvođač u postocima navodi kako je ovo 50% skija za uređene, a 50% za neuređene staze, što se prema našem iskustvu pokazalo točnim.

K2 već godinama gaji svoj poseban stil što se tiče dizajna površine skije, pa je sukladno tome nastavio i ove sezone.  Kombinacija bijele podloge sa žarkim bojama sigurno će biti uočljiva, a dojam toga dosta osobit.  Konstrukcija skije je bazirana na metalnom laminatu i aluminijskom sidewallu. Baza je Aspen/Paulowina, a vezovi namijenjeni za ovaj model su Marker K2/MX 12.0. Od dodatnih detalja na Rictor A.M.P. modelu prisutni su progresivni sidecut, mod monic2, mod tehnologija i zaštita vrha skija o čemu smo već pisali u zasebnom članku o K2 modelima za sezonu 2010/2011.

K2 Rictor je doista dobra kombinacija za sve koji vole "ispeglane" staze, razrovane terene i izlete izvan označenih staza na planini. Rubnici vrlo dobro drže na stazi i pri tvrđim uvjetima te je vrlo lagano prebacivati težinu s jednog na drugi pa tako i izvoditi zavoj. Prilikom izvođenja kratkih zavoja, skija zahtjeva od skijaša određeni napor i agresivnost, ali realno to nije idealna skija za to. Prilikom izvođenja srednjih zavoja skijaš u potpunosti može osjetiti pravu bit ove skije. Laganim prebacivanjem težine skija vuče u zavoj i konstantnim pritiskom miruje na rubniku i radi pravilan zavoj. Ljubitelji velikih brzina neće se razočarati ovim modelom jer prilikom brze vožnje skija vrlo malo pleše čak i ako je na kliznoj plohi.

-.--.-Skijanje na hupserima ne stvara nikakav problem, te s vrlo malo agresivnosti bolji rekreativac s lakoćom može ukrotiti svaku grbu. Širi vrh skije omogućuje lagani prelazak preko njih i olakšava skijanje po razrovanom snijegu u kojemu vrijede slične karakteristike kao i na stazi.

U dubokom se snijegu pak skija lagano vodi, pa je zanimljivo spomenuti kako bi ovaj model skijašima koji ne idu prečesto u takvu okolinu mogao pomoći da napreduju i u ovom segmentu skijanja. 

K2 Rictor je, da zaključimo, odlična kombinacija za ljubitelje svih terena koji žele objediniti sve pogodnosti u jednoj skiji. Lagana za je za vožnju i u tome je velika prednost ovog modela, dok će skijašima koji više vole agresivnije skijanje možda nedostajati ono "nešto". Svestrana skija koja je namijenjena srednjim i boljim rekreativcima sigurno će naći mnoge poklonike na ovim prostorima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 229876
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr