PROIZVOĐAČI

»

K2

02.11.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 07/08

Racionalizacija na djelu: K2 je broj modela za sezonu 2007/08 sveo na 30 podijelivši ih u samo 3 serije.

K2 outlawK2 i u sezoni 2007/08 ne odstupa od svoje dobro znane filozofije, a koja podrazumijeva izradu skija namijenjenih skijanju po svim vrstama snježnih podloga. U ponudi nema race modela niti crosserica; prevladavaju širi strukovi pogodni za izlete van staza. Očigledna je nakana da se brand profilira kao izbor skijaš(ic)a koji preferiraju istraživanje planine, a ne obaranje brzinskih rekorda na ledenim stazama. Relativno malen broj modela, njih tek 30, podijeljen je u samo tri serije: Apache, T:9 i Factory.

 

Apache serija broji 10 modela, a objedinjuje i punokrvne freeride modele kao i K2 toughluvallmountain skije koje bi se jednako dobro trebale snalaziti na i izvan staze. Dva su freeride modela, Coomba (posveta Dougu Coombsu, op.a.) i Pontoon. I dok Coomba još i ima nešto što se može zvati carving sidecutom i radijusom, za Poonton je to nemoguće odrediti jer skija prelazi od 160 mm širine na vrhu, preko 130 mm u struku do 120 mm na repu. Razvio ju je poznati Shane McConkey za čisto uživanje u powderu. Prijelaz ka skijama uporabljivim i na uređenim stazama predstavlja Outlaw (lijevo) koji u sebi nosi sve najbolje od K2 tehnologije. Upravo zato i traži iskusnije i jače skijaše, baš kao i Recon i Crossfire, što su već modeli za uređene staze i povremene izlete u dublji snijeg. Zadnje navedena tri modela koriste MOD tehnologiju i MOD Monic raspored prigušujuće mase u konstrukciji, a Crossfire se još može podičiti i vertikalnim postraničnim zidovima. Ostatak serije namijenjen je različitim stupnjevima rekreativnog skijanja i onima koji tek upoznaju čari dubokog snijega.

 

Skijašice će moći izabrati nešto iz T:9 serije koju karakterizira nastavak "Luv" u imenima modela. Phat Luv već imenom odaje široku skiju namijenjenu čistom powderu. Tough Luv (desno), Lotta Luv i Burnin' Luv su modeli za iskusne skijašice, a s debljinom struka koja im pada od 88 mm do 68 mm opada i njihova uporabljivost u dubokom snijegu. Koriste MOD tehnologiju i MOD Monic raspored prigušujuće mase u konstrukciji. Ostatak je serije predviđen za rekreativke sklone uređenim stazama i željne oku ugodnog dizajna svojih skija. Pohvalno, K2 već sedam godina izdvaja dio prihoda iz T:9 serije za donacije u istraživanju raka dojke.

 

Factory modeli su namijenjeni za akrobacije u snowparku te također dozvoljavaju spuštanje padinama pokrivenim dubokim snijegom. Tu je bilo bitno osigurati zvučna imena modela, poput HellBent, Seth i Public Enemy, što prati i odgovarajući grafički dizajn inspiriran uličnom umjetnošću. Konstrukcijski vrlo slični, čisti park&pipe modeli se odlikuju i pojačanim čeličnim rubnicima od 9,5 mm te vrhovima i repovima ojačanim zakovicama. Preduvjeti su ovo kako bi skija imala što duži životni vijek u snowparku.

 

Kolekciju za 2007/08 K2 je popratio i impresivnom reklamnom kampanjom gdje se pirati provlače kao lajtmotiv cijele priče. Za odvažne, skriveno blago možda predstavlja i neki od modela proizvođača iz Seattlea.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 285375
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr