PROIZVOĐAČI

»

K2

23.04.2013.      

Autor: Goran Vukelić 

K2 skije 13/14

K2 je redizajnirao svoju popularnu A.M.P. seriju skija namijenjenu za skijanje cijelom planinom.

K2 je američki proizvođač skija dobro poznat po svojim modelima za neuređene staze. Ipak, ima nešto za ponuditi i ako svoje vrijeme provodite samo na dijelovima planine kojima je noću prošao ratrak. Za skijaše koji traže skiju za uređene staze, K2 je pripremio tri modela: Bolt (slika dolje), Charger i Velocity. Poznati su od prošle godine, pa Bolta tako znamo kao skiju veleslalomskih gena sa 72 mm u struku, s RoX tehnologijom, Speed Rockerom, u visinama iznad 172 cm. Charger je dobar za nešto uže zavoje, dok je Velocity nešto mekša, kompromisna skija koju će odabrati oni što tek traže ulaznicu za svijet brzine.

-.--.-

Ponuda se nastavlja s redizajniranom All-Mountain Performance serijom koja je namijenjena onima što traže skiju kojom će moći skijati na različitim uvjetima na stazi, ali i pored nje. AMP 72 (slika dolje) je lagana, početnička skija s Catch-Free tehnologijom koja oprašta greške. Slijedi AMP 76 u dvije izvedbe, mekšoj i tvrđoj, pa AMP 80X i 80X Ti koje s 80 mm u struku predstavljaju "srce" ove serije i najbolje predstavljaju filozofiju koja stoji iza skije za sve uvjete. Ponudu zatvaraju dva Rictora, 82X Ti i 90X Ti. Potonji već predstavlja međukorak između A.M.P. serije i skija za ozbiljan freeride.

-.--.-

Istraživanje netaknutih dijelova planine punih prirodnog snijega može početi s nekim od tri modela pod oznakom Annex. Annex 98 (slika dolje) je najužeg struka od 98 mm, slijedi "deblji Annex 108, a vrh je Annex 118, model kojeg je za sebe razvio Seth Morrison. Tri Shreditora su također namijenjeni za freeride, ali to su skije koje osim pukog spuštanja padinom svojom konstrukcijom dozvoljavaju i vratolomije na liticama. Najuži je Shreditor 102, slijedi Shreditor 112 te Shreditor 120 s Powder Rockerom.

-.--.-

Tko vratolomije izvodi u snowparku ili na nekom drugom "civiliziranom" mjestu, moći će to učiniti s modelima kao što su Recoil, Sight (slika dolje), Domain i Press. Strukovi variraju između 85 i 90 mm, potonja dva modela su prvenstveno namijenjena "gaženju" po rampama, kickerima i sl. dok prva dva mogu poslužiti i za malo freeridea.

-.--.-

Turno skijaši će potražiti modele prilagođene njihovim zahtjevima, tj. da su lagani i svestrani. Takvi su BackLite, BackUp i WayBack koji mogu poslužiti onim što će se s vrha planine spustiti uređenim stazama. Ostalima su preporuka COOMBAck (slika dolje) i BackDrop, šire skije za mekan snijeg.

-.--.-

Skijašicama K2 uvijek poklanja posebnu pozornost, pa tako mogu birati između 16 modela ovisno o svojim preferencijama. SuperBurnin 74 je top model za skijašice željne jurnjave uređenim stazama, a Speed RoX tehnologija će pomoći u preciznom carvingu. Za malo manje sportski nastrojene skijašice tu je ostatak "super" modela: SuperSmooth 72 (slika dolje) za početnice, SuperSweet 74, Superific 76 i SuperOne 72 za ambicioznije rekreativke te SuperFree 76 i SuperGlide 80 za one koje žele svestranu skiju.

-.--.-

Korak prema freeride modelima čini SuperStitious 84, skija idealna za mekan snijeg, dok SuperBright 90 i 102 imaku šire strukove i njih će birati skijašice što planiraju ozbiljniji freeride. Remedy 102 i 117 su skije koje konstrukcijom dozvoljavaju akrobacije u dubokom snijegu, dok su za akrobacije u snowparku namijenjene MissDemeanor i MissConduct. Za turno skijašice namijenjene su skije ShesBack i TalkBack, lagani modeli s 80 i 88 mm u struku i prilagođeni za pričvršćivanje "koža".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 24. travnja 2013.   17:29h

    Član od:
    30.10.2008.

    Mjesto:
    Slovenija, Cerkno

    Shreditor 102 je sličan, tako da je to menjava...

    Katalog

    [Editirano] 24. travnja 2013. u 17:32h
  • Objavljeno: 24. travnja 2013.   07:38h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Nema više Kung Fujasica!?

Prikazano 2 od 2 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 29895
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr