OPREMA

»

SKIJE

06.06.2007.      

Autor: Goran RazićUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24 8210 Trebnje Slovenija Kontakt za Hrvatsku: E-mail: bojan.laginja@vita.si Tel: 098 421 401  

Fischer RC4 worldcup SC (07/08)

Druga sezona flowflexa u najjačem rekreativnom slalom modelu. Poznate uzrečice "Konja koji pobjeđuje, ne mijenja se" - u Fischeru su se držali i ove godine. Osim sitnijih, na prvi pogled neprimjetnih razlika u vanjštini, ništa se mijenjalo nije.

Testirani model: 165 cm, r = 13 m
Sidecut: 118 - 66 - 99
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165, 170 cm

Budući da za novu skiju vrijedi prošlogodišnji rezime dojmova, osvrnut ćemo se ukratko na već poznate stvari. Flowflex sistem ugradnje ploče s vezom na skiju polučio je odlične rezultate, stoga, razloga za promijene nije bilo, barem tako misle u Fischeru. Sitne opruge u ploči, te "meki spoj" ploče i skije dopuštaju savijanje daske neovisno o vezu. Rezultat toga je iznimno precizan ulazak u zavoj te sukladno tome i lakoća vožnje, te sigurnost koju skija daje u vožnji.

Iako na prvi pogled vidljive opruge djeluju kao marketinški trik, moramo priznati kako je skija iznimno vozna, te u usporedbi s konkurentima iste klase vrlo odmjerene mase i tvrdoće, dok joj je preciznost u samom vrhu. Okomiti postranični zid, te "sandwich" konstrukcija, zaslužni su za odlične torzijske sposobnosti i zavidno "držanje" u zavoju.

Zbog ne prevelike mase (za ovu klasu skija), skija je upravljiva ne samo na ledu i strmini, već i na svim tipovima uređenih staza. Ovo je svakako najveći plus za one koji osim vožnje među "kolcima" vole zavijugati i među ljudima, te i na mekšim stazama, na kojima Fischer još uvijek solidno odolijeva otporu snijega i uvjetima na stazi.

Kao što smo već spomenuli, kod prošlogodišnjeg modela elastičnost materijala je na vrlo visokoj razini, a rubnici već poslovično obavljaju svoj posao kvalitetno i dugotrajno. Vezovi, koji se ugrađuju na ovaj model skije, variraju ovisno o željama i zahtjevima trgovaca, a dostupne varijante su između slabijeg Z13 flowflex veza i jačeg Z17 flowflex veza. O Tyrolijinom vezu, zapravo obojanom u natjecateljske Fischerove žuto-crveno-crne tonove, s postavljenim Fischerovim natpisom, nije potrebno trošiti riječi. No svakako je riječ o trenutno ponajboljim vezovima dostupnim za rekreativnu populaciju.

Ako ste ljubitelj kratkih zavoja, kojem led i crne staze pričinjavaju zadovoljstvo, ako imate izbrušenu tehniku i dobru kondiciju, onda je Fischer svakako jedan od izbora.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 143328
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr