PROIZVOĐAČI

»

HEAD

20.04.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 11/12

X-Shape modeli, tik ispod natjecateljskih, su novost u Headovom katalogu za 2011/12.

-.--.-

S obzirom da se radi o najuspješnijem brandu sezone 2010/11 Svjetskog kupa, prirodno je pregled proizvodnog programa Heada početi s natjecateljskom serijom skija. Pod oznakom Racing tako se prodaje šest modela, a na vrhu su Worldcup i.SL (gore) i Worldcup i.Speed, slalomski i veleslalomski model. Slijedi i.Supershape Titan (dolje), razmjerno široka skija za jedan natjecateljski model (78 mm u struku), pa i.Supershape Magnum, i.Supershape Speed i "obični" i.Supershape sa slalomskih 12 m radijusa na 170 cm visine. Sve su ovo vrlo ozbiljne skije, opremljene najboljim Headovim tehnološkim rješenjima, poput KERS-a, Worldcup sandwich konstrukcije, natjecateljske ploče pod vezom...

-.--.-

Novitet u katalogu predstavljaju dva X-Shape modela. Riječ je o MTX (dolje) i STX skiji, geometrijom vrlo sličnih modela kojima je radijus na 170 cm visine skije jednak 12.9 m (MTX) i 12.1 m (STX). To su ponešto "olakšani" Supershape modeli, kako u pogledu ugrađenih tehnoloških značajki, tako i u vrlo bitnoj cjenovnoj kategoriji. Naposljetku, Head ih reklamira kao skijaški Porsche Cayman – Porsche za one koji se ne žele mučiti (i skupo plaćati) sportskim 911. Ovdje treba spomenuti i GTO 200 skiju, dugačku točno 2m! Nema je u službenom katalogu, no moguće je da će se pojaviti u trgovinama budući da ju je Head već ponudio na testiranje tijekom prošle zime. Neslužbeno, riječ je o oslabljenom natjecateljskom modelu koji dužinom i grafikom priziva duh prošlih vremena, ali se vozi iznenađujuće agilno i lako.

-.--.-

Slijedi poznata Chip serija s dva modela, 71 i 66 (dolje). Brojka iz imena otkriva širinu struka u milimetrima, a namijenjene su prvenstveno brzom carvingu po uređenim stazama. Odlikuje ih Intelligence tehnologija zaslužna za povećanu krutost kod uvijanja, a ozbiljnosti pridaje i Worldcup sandwich konstrukcija. Za napredne rekreativce u punoj kondiciji.

-.--.-

Serija rekreativnih skija za uređene staze pod imenom Icon je svedena na razumnu mjeru od tri modela: Icon TT800, 500 i 300 (dolje). Širina struka se kreće od 66 do 68 mm. Icon TT800 će odabrati napredni rekreativci željni brzine (tome prisnažuje i sendvič konstrukcija), dok će između preostala dva modela birati početnici i hedonisti. Torque Turning tehnologija, prisutna na sva tri modela, omogućava dobro ponašanje skije na snijegu bez zamaranja skijaša.

-.--.-

All-mountain skije treba i dalje tražiti pod imenom Peak. Tu su četiri modela, za ovu sezonu temeljito prerađena. U skije je ugrađena Flow Ride tehnologija, a izmijenjen je prošlogodišnji kričavi dizajn. Peak serija je namijenjena krstarenju cijelom planinom s naglaskom na izlete izvan staze, u dubok ili mokar snijeg. Najširi struk ima i.Peak 90 (ime označava širinu struka), a slijede ga uži i.Peak 84 (dolje), 78 i 74.

-.--.-

Big Mountain serija skija za ozbiljan freeride izgleda ove sezone zaista impresivno. Head je četiri modela posvetio legendarnoj heavy metal grupi Motörhead, pa će ljubitelji ovakve glazbe sigurno doći na svoje sa skijama imena poput Boneshaker 125, Kiss of Death 110, Inferno 104 (dolje) i Rock'n Roll 94. Ovdje je primijenjena rocker tehnologija zbog koje će biti olakšano krstarenje padinama prekrivenim dubokim snijegom.

-.--.-

Park&Pipe seriju čine tri modela, a na vrhu je i dalje J.O. Pro kojeg je razvio Jon Olsson. Kako je Šveđanin ove sezone upisao i prvi nastup u FIS Svjetskom kupu, uskoro bi mogli dočekati i jedan "njegov" model u Racing seriji. Tu su još i GP 84 (dolje) i SBC 79, a sve ove skije karakterizira twin-tip konstrukcija i povećana otpornost na "gaženje" u snowparku.

-.--.-

Šest je modela Head razvio za skijašice, a oni pokrivaju gotovo sve situacije u planini: od ledenih i uređenih staza do dubokog ili razgaženog snijega. Ime serije je promijenjeno u Mya, a za umjereni je grafički dizajn odgovoran BMW-ov studio. Mya No.8 u struku ima 83 mm i bit će dobra pratilja za izlete izvan uređenih staza, dok Mya No.7 sa 68 mm, KERS-om i Worldcup sandwich tehnologijom nimalo ne zaostaje za natjecateljskim skijama. Slijedi Mya No.6 (dolje) za naprednije rekreativke, te No.5, 4 i 3 za manje zahtjevne skijašice.

-.--.-

-.--.-
Head Supershape, X-Shape i Chip modeli


-.--.-
Head X-Shape i GTO 200 model


-.--.-
Head Peak i Motörhead modeli

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 282702
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr