PROIZVOĐAČI

»

HEAD

02.05.2012.      

Autor: Goran Vukelić 

Head tehnologije 12/13

Head je implementirao "rocker" tehnologiju pod nazivom Era3.0 u svoju seriju skija za cijelu planinu.

Head je u prvi plan za sezonu 2012/13 gurnuo tehnološki koncept konstrukcije skija pod nazivom Era3.0. Iza skraćenice se skriva pojam Evolutionary Rocker Architecture koji spaja tri značajke: rocker, progresivni radijus i odziv skije. Pojednostavljeno, riječ je o "miksu" poznatih tehnoloških rješenja koji je upotrijebljen kod skija namijenjenih skijanju na svim vrstama podloga. Rockerom, tj. odignutim vrhom skije se postiže lakša upravljivost te bolja plovnost u mekanom snijegu; naglašeni radijus skije omogućava puni kontakt rubnika i podloge u zavoju pri manjem otklonu skijaša a vibracijski odziv skije je smanjen postavljanjem Headovih poznatih piezoelektričnih vlakana pri vrhu skije.

Ostatak tehnoloških rješenja je poznat iz prijašnjih sezona. I dalje je pristuan KERS ili Kinetic Energy Recovery System koji je evolucija Intelligence tehnologije. Tim se sustavom električna energija koja nastaje zbog gibanja skije akumulira u čip ugrađen u skiju, a do njega se provodi piezoelektričnim vlaknima. Čip onda po potrebi otpušta energiju ukrućujući rep skije po izlasku iz zavoja i time "katapultira" skijaša u naredni zavoj dajući mu dodatnu dozu brzine. Klasična Headova Chip Intelligence tehnologija ima sličan zadatak pojačavanja krutosti skije, ali spram uvijanja, a ne savijanja kao KERS.

-.--.-

Supershape
oznaka, koju na Headovima skijama susrećemo niz godina na određenim natjecateljskim modelima, sugerira naglašenu geometriju skije koje omogućuju jednostavniji carving po uređenim stazama.

Vezovi se ugrađuju putem Free Flex ili Power Rail principa. Riječ je o načinu ugradnje vezova na integrirane šine na skiji, a koji je prilagođen za natjecateljske ili rekreativne skije. Ovakav princip ugradnje omogućava jednoliko savijanje cijele skije. Integracija veza sa skijom, umjesto klasičnog načina bušenja skije pri monitranju vezova, daje šansu za izravniji prijenos snage s pancerice na rubnike skije.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 1717222
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr