PROIZVOĐAČI

»

HEAD

23.09.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 08/09

Male promjene u nomenklaturi asortimana te ponešto izmijenjena serija skija za skijašice čeka nas u Headovom izlogu za sezonu 2008/09.

Ponos inženjera iz Heada i ove je sezone pet modela iz Racing serije (naslovna slika). Na vrhu se nalazi model Worldcup iSpeed, skija koja bi trebala zamijeniti prošlogodišnji Wordcup iGS. Ovo je također ozbiljna veleslalomska skija koju karakterizira sendvič konstrukcija te Intelligence i Liquidmetal tehnologija. Svi modeli Racing serije imaju natjecateljsku strukturu baze. Za ljubitelje uskih zavoja razvijen je model Worldcup iSL s maksimalnom dostupnom dužinom od 165 cm i pripadajućih 13 m radijusa. Posebno je izdvojen model iSupershape Magnum, vrlo brza natjecateljska skija sa nešto širim strukom (71 mm nasuprot 66 mm kod slalomskih i veleslalomskih modela) koji omogućuje i primjenu na mekšoj snježnoj podlozi. Pridjev Supershape inače označava naglašeni sidecut skije. Tu su još dva modela, iSupershape Speed (hibrid slalomskog i veleslalomskog modela) i iSupershape (slalomski model s naglašenim sidecutom), nešto mekši modeli koji će dobro pristajati ski učiteljima i demonstratorima.

Posebno su izdvojena dva Chip modela koji svoju posebnost duguju Intelligence tehnologiji s dodatkom regulirajućeg čipa. To su Chip Supershape (lijevo), praktički identičan iSupershape Magnum modelu tek sa dodatkom spomenutog čipa, te Chip Monster SW, napravljen po istom principu na bazi modela Monster iM 78 SW. Monster je prilagođeniji uporabi u dubokom snijegu, dok je Supershape bolid za uređene staze.

 

Dobro poznata Cross serija polako gubi na popularnosti. Svedena je na tek tri modela, a orijentirana je prema ljubiteljima brzine koji žele izravniji odziv od natjecateljskih modela sa Supershape sidecutom. Za razliku od njih, smanjene su im dimenzije vrha i repa, a "proširen" struk.Naravno, i grafičkim je rješenjima Cross serija prilagođena drugačijem profilu publike. Na vrhu je iXRC 1100, opskrbljen s natjecateljskom sendvič konstrukcijom, Intelligence i Liquidmetal tehnologijom te natjecateljskom strukturom baze. Prate ga  iXRC 600 i 300, mekši modeli s višim stupnjem tolerancije na pogreške.

Xenon linija nastavlja život u svojoj drugoj sezoni. Namijenjena prvenstveno rekreativcima, ove je godine dostupna s povećanim dimenzijama struka (od 73 do 75 mm) što će skijašima omogućiti izlete i van staze, ali i pružiti veću sigurnost kod mekanog, mokrog snijega. Nomenklatura je malo promijenjena, četiri modela tako sada nose oznake Xi 10.0 i 8.0 (za sportski orijentiranih rekreativace) te Xi 6.0 i 4.0 (za početnike i nezahtjevne skijaše). Ovdje se posebno ističe Aircoat sistem smanjenja težine što će svi rekreativci znati cijeniti.

Monster serija freeride skija je proširena na sedam modela. Novi je Monster 102 SW, čistokrvni freeride model s 102 mm u struku. Slijede ga u dubokom snijegu također vrlo dobri Monster iM 95 O.B. i Alpinist (namijenjen turno skijašima) s Aircoat tehnologijom. Ostali Monsteri, iM 88, 82, 78 i 76, kako im pada brojčana oznaka postaju sve više uporabljiviji na stazi nego na netaknutom snijegu.

Pet park&powder modela i dalje nosi ime Mojo. Top model J.O. Pro (desno), napravljen u suradnji s J. Olssonom, plijeni dizajnom koliko i uporabljivošću. Tu su još četiri modela s širinama struka od 77 do 104 mm, ovisno o tome želite li nakon snowparka adrenalin potražiti na stazi ili izvan nje.


Malo više pažnje je posvećeno skijašicama. Thang serija je otišla u povijest, a sada je tu nova linija The One. Prikladno, svi modeli u imenu nose riječ One. Model Power One na tragu je Racing linije sa sitnim prilagodbama namijenjenim ženskoj populaciji. Wild One i Great One su za skijašice željne dubokog snijega, Sweet One će biti dobar u snowparku, a preostali se modeli natječu u što lakšoj konstrukciji i toleranciji na greške početnica na snijegu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 297289
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr