PROIZVOĐAČI

»

HEAD

21.07.2007.      

Autor: Tomislav SeljanIzvor: Ski2b.com Photo: Hermann Maier, arhiva Skijanje.hr 

Hermann Maier: "Head je novi izazov"

U interviewu za Ski2b.com, Hermann Maier je obrazložio razloge pomalo iznenađujućeg prelaska s Atomica na Head. Bilo je riječi i o pripremama za nadolazeću sezonu, a doznajemo i što Maier od nje očekuje.

Maier kaže kako je u dosadašnjoj karijeri iskusio gotovo sve osim promjene opreme. "Bit je isprobati nešto novo, dobiti novi poticaj, potražiti nove izazove. Dok god budem imao mogućnosti aktivno sudjelovati u natjecanjima, neću propustiti priliku uživati u novim iskustvima ", objasnio je.

Uspjeh Headova tima u brzim disciplinama u prošloj skijaškoj sezoni odigrao je glavnu ulogu u donošenju konačne odluke. No, Maier je impresioniran timom kao cjelinom. Činjenica da će u timu biti okružen zvučnim imenima poput Bode Millera, Didiera Cuchea, Marca Buechela, nimalo ga dodatno ne motivira, jer, kako kaže, i u Atomicovom je timu bio okružen jakim imenima.

Poznato je da je Maier u dosadašnjoj karijeri veliku pažnju posvećivao suradnji s Atomicovim stručnjacima, kako bi zajednički došli do materijala koji mu najbolje odgovara. Taj dio posla s Headovim inženjerima tek ga očekuje i predstavlja za njega najveći izazov. Maier se nada da će na trening kampu u Čileu, na koji će se uputiti u kolovozu, u interakciji s Headovim timom stručnjaka pronaći kombinaciju materijala s kojom će se vratiti uspjesima iz najboljih dana svoje karijere.

Inače, za novu se sezonu Maier počeo pripremati još u travnju. Najviše je pažnje posvetio kondicijskim pripremama i smatra da je po tom pitanju trenutno u zadovoljavajućoj formi. U Čileu će naglasak biti na, već spomenutom, što boljem prilagođavanju novom materijalu.

Iako se u novoj sezoni neće dijeliti medalje na "velikim" natjecanjima, Maieru ne nedostaje motiva. S nestrpljenjem očekuje start sezone u Söldenu, gdje je slavio 2005. g., kao i utrke poznate kao "klasici" na kojima vlada posebno uzbuđenje. Za Maiera će uzbuđenje biti još veće zbog novog materijala.

Maier je na kraju pozdravio novo pravilo po kojem će se birati startni brojevi u brzim disciplinama. Smatra da je to korak u pravom smjeru, svakako bolje rješenje od dosadašnjeg, no tek će vrijeme pokazati koliko bolje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 4721750
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr