PROIZVOĐAČI

»

HEAD

11.09.2009.      

Autor: Goran RazićUstupio: Alca Zagreb d.o.o.
Žitnjak b.b., Zagreb
info@hr.alcagroup.com
01/2481 111
 

Head WC iSL (09/10)

Metak na stazi najbolji je opis ovog jurećeg Heada. Intelligence tehnologija ili pak pametno rješenje zvano Liquidmetal mogu vas oduševiti ili ćete samo odmahnuti rukom. No rezultati na stazi zaista su dobri!

Testirani model: 165 cm, r = 13 m
Sidecut: 117-66-100
Dostupne visine: 155, 160, 165, 170 cm

-.-Skijanje.hr-.-Po našem izboru svakako ulazi u top tri slalom skije koje smo imali na testu. Head svoju vanjštinu ne mijenja osim ako nije prijeko potrebno, a nije. Ozbiljnost, jednostavnost i prepoznatljivost glavne su vizualne karakteristike novog slalomskog Heada, koji nikada nije bio sklon kiču, te samim time i nije skretao u slijepu ulicu šarenih modela, koji su bili vrlo popularni do pred nekoliko godina.

Headove pomalo futurističke tehnologije i dalje su aktualne. Intelligence sistem, koji ima cilj upijanja trenja te prenošenja elektriciteta u unutrašnjost skije, kako bi se dobilo na fleksijskoj čvrstoći, te Liquidmetal tehnologija koja njeguje posebnu strukturu materijala zbog očuvanja integriteta međumolekularnih veza i samim time boljeg ponašanja skije prilikom naprezanja. Kako ne bi previše duboko uronili u tehnološke vode ostat ćemo na "površini" s konkretnijim stvarima.

Headov slalom jurišnik opremljen je već standardnom sandwich tehnologijom slaganja slojeva skije te racing pločom potpomognutom freeflex Pro vezovima. Izbor materijala klizne plohe također je pomno odabran, a sigurno je samo da su korišteni samo najbolji materijali.

U praksi to izgleda vrlo ozbiljno i vrlo kvalitetno. Iskusan skijaš već će samim postavljanjem skije na noge znati procijeniti o kakvoj se skiji radi. Zavidne mase i čvrstoće, no ne toliko brutalna, Head iSL skija odmah daje do znanja da s njom nema šale. Odaje dojam moći i snage na prvi pogled i dodir.

Najjači slalom model prilikom sporije i pravocrtne vožnje sklon je ponašati se poput "choppera" koji lagano krstari blagim cestama. Skija je stabilna i sigurna, a promijene smjera iako nešto sporije, još uvijek su u granicama normale i ne iziskuju baš suludu snagu i volju.

Dodavanjem gasa Head se počinje, slikovito rečeno, pretvarati iz choppera u sportski nastrojenog jurišnika. Brzina joj je vrlina, ali stabilnost i preciznost ostale su gotovo nepromijenjene kao kod spore i lagane vožnje. U tom trenutku ostali smo zadivljeni i oduševljeni.

-.-Skijanje.hr-.-Head iSL je jako brz i dominantan slalom model, koji ne popušta pred nakupinama snijega, neočekivanim ledenim plohama ili bilo kakvim drugim iznenađenjima na stazi. Rubnici i njihova legura dobar su suputnik odabranim materijalima te se stapaju u jednu cjelinu bez rađanja dojma o "karici koja nedostaje". Rubnici, prvenstveno zahvaljujući masi i tvrdoći skije, ne popuštaju. Onako kako ih namjestimo tako i izlaze iz zavoja, dajući ponovo onaj smirujući osjećaj kako je sve pod kontrolom. Upravo taj osjećaj je bitan prilikom skijanja na crnim stazama ili na postavljenoj slalom stazi.

Ne treba previše upozoravati za koga je ova skija namijenjena. Iako možda malo preteška za cjelodnevno skijanje ili rad učitelja skijanja s grupom, kada je potreban i određeni komfor, head može zadovoljiti i tu ulogu. iSL je vrlo jasan, nedvosmislen i svrsishodan natjecateljski slalom model. Iako određene (veće) razlike s FIS modelom postoje, riječ je svakako o odličnoj i kvalitetno napravljenoj slalom skiji.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 41212
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr