PROIZVOĐAČI

»

HEAD

13.07.2009.      

Autor: Branimir Paškvan

Ustupio: Alca Zagreb d.o.o.
Žitnjak b.b., Zagreb
info@hr.alcagroup.com
01/2481 111

 

Head Icon TT 80.0 (09/10)

Icon je nova linija skija u Headovoj ponudi. Ispravno zaključujete da se iza zvučnog imena krije serija dobro dizajniranih trendseterskih skija koje će teško prolaziti neprimijećeno na apres-ski okupljalištima od Kronplatza do Schladminga.

Testirani model: 164 cm, r = 12,4m
Sidecut: 117-66-101
Dostupne visine: 152, 158, 164, 170, 176 cm

-.-Skijanje.hr-.-Icon TT 80.0 je elegantna sportska skija, jednostavne vanjštine kojom dominira bijela boja pozadine s rijetkim i decentnim natpisima tehničkih karakteristika u crnom printu. Ostale pripadnike Icon skupine krasi identičan dizajn, ali uz drugačije tonove podloge i teksta. TT 60.0 tako dolazi u crno-sivoj, TT 40.0 u sivo-crnoj, a TT 20.0 u bijelo-crvenoj kombinaciji. Sve modele odlikuje neravna, fino strukturirana površina koja dobro trpi gaženje i rezbarenje rubnicima koje skije često dožive u gužvama pred žičarom što Iconu omogućuje atraktivan i svjež izgled i nakon sedmodnevnog angažmana u špici sezone.

Testirana skija duljine 164 cm i radijusa 12,4 m predstavlja srednju veličinu modela koji se još može naći i u duljinama od 152, 158, 170 i 176 cm. Krojem joj je identična Chip 66 iz Headove Chip serije s kojom dijeli i gotovo sve konstrukcijske karakteristike. Osim Worldcup sendvič konstrukcije, Railflex sistema nosača vezova i Race kvalitete baze i ovaj je model opremljen najnovijom Headovom tehnološkom umotvorinom – Torque Turning tehnologijom. Riječ je o posebnom dodatku konstrukciji koji čine od metalne legure izrađeni stabilizatori. Njihov je zadatak omogućiti visoku razinu torzijske krutosti, a da se pritom ne naruši sposobnost savijanja uzduž skije. Zahvaljujući laganoj uzdužnoj fleksiji skija neće biti naporna fizički slabijim skijašima, ali će torzijska krutost istovremeno omogućiti podnošenje velikih sila na rubnicima u dinamičnim zavojima na tvrdoj podlozi. U imenu skije ovaj je tehnološki dodatak označen inicijalima "TT" koji nose i svi drugi modeli iz Icon serije. Ono što Icon TT 80.0 razlikuje od Chipa 66 je (osim dizajna) tzv. "Chip tehnologija" kojom Icon serija nije opremljena. Važno je znati da na račun ove razlike ide i zaista velika razlika u cijeni između dvaju modela.

Sukladno očekivanjima skija i u vožnji pokazuje veliku sličnost sa svojim skupljim pandanom. Izvođenje zavoja svih radijusa odvija se tečno i bez muke. Skija se na rubnike postavlja s velikom lakoćom pa je prirodna i najjednostavnija putanja koju ćete s njom na nogama činiti jedna tečna krivulja u kojoj se neprestano izmjenjuju zavoji različitih radijusa – već kako teren "pita". Povećanjem brzine skija ne gubi na kvaliteti držanja pravca dokle god ne pređemo u zaista velike, rekli bismo natjecateljske brzine kada se počinje osjećati nedostatak dužine. Pri spustu ravno u velikoj brzini primjetan je i nedostatak širine zbog kojeg skija može "zaplesati". Ipak, za razliku od Chipa, Icon se doima malo manje živahnim pri naglim promjenama smjera, iako podjednako dobro drže stazu i na tvrđoj podlozi.

-.-Skijanje.hr-.-Van staze Icon se pomalo gubi – nedostaje mu stabilnosti na grbavim terenima i plovnosti na mekanoj razrovanoj podlozi. Bijeli je šminker ipak prije svega dizajniran za ljubitelje carving zavoja i dobro pripremljenih staza. Spadate li k tomu među one koji drže do toga kakav imidž sa sobom nose vaši potencijalni strukirani ljubimci, Icon TT 80.0 je za vas zasigurno jedan od best-buy opcija u ovogodišnjem skijaškom izlogu.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 279115
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr