PROIZVOĐAČI

»

HEAD

24.03.2010.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 10/11

Head je pozornost svrnuo na skije za dubok snijeg i snowpark te unaprijedio natjecateljske modele.

Head i u sezoni 2010/11 nastavlja s prošle godine predstavljenom klasom rekreativnih skija oznake Icon. I dalje su tu dobro poznata četiri modela, od Icona TT20, preko TT40 i TT60 (slika dolje) do Icona TT80, a zadaće im je ostala nepromijenjena. To su skije koje pokrivaju raspon od srednje vještih do sportski nastrojenih rekreativaca, a domaći su im teren uređene staze.  Toj namjeni prisnažuje i širina struka od 66 do 68 mm. Prosječan radijus skije iznosi oko 14 m na dužini od 170 cm. Čist i jednostavan dizajn želi odati dojam elegancije i kvalitete proizvoda. Torque Turning tehnologija omogućava dobro ponašanje skije na snijegu bez zamaranja skijaša. Više o tehnološkim značajkama pročitajte u članku o tehnologijama.

-.--.-

Chip serija je ostala nepromijenjena s tri modela Chip 78, 71 i 66 (slika dolje). Brojka iz imena otkriva širinu struka u milimetrima. Tako bi se dala odrediti i njihova namjena – od freeridea, preko all-mountaina do carvinga. Skije su to odmah ispod natjecateljske serije, namijenjene za napredne rekreativce u punoj kondiciji.

-.--.-

Nastavlja se i priča o all-mountain skijama imena Peak, no tu već ima više novosti. U skije je ugrađena Flow Ride tehnologija, a značajno je izmijenjen dizajn. Novim se grafičkim rješenjima Head pokušao otresti pridjeva "dosadan". Peak serija je namijenjena krstarenju cijelom planinom s naglaskom na izlete izvan staze, u dubok ili mokar snijeg. Širina struka od 74 do 88 mm će u tome zasigurno pomoći. Modeli su i.Peak 88 FLR (slika dolje), 82 FLR, 78 FLR i 74 FLR.

-.--.-

U natjecateljskoj je Racing klasi skija predstavljen KERS koji bi skijašima u izlasku iz zavoja trebao dati onaj neophodan završni impuls snage. Vrh ponude čine četiri modela: i.GS ed (slika dolje), i.SL ed, i.SL i i.Speed WC namijenjena vrhunskim znalcima za kratke i široke zavoje za tvrdim stazama. Tek malo jednostavniji za vožnju su Supershape modeli (naslovna fotografija), njih također četiri: i.Speed SS, i.Supershape, i.Magnum i i.Titan. Supershape oznaka stoji za naglašenu geometriju skije te, posredno, lakši ulazak u zavoj.

-.--.-

Velike su novosti zadesile skije za dubok snijeg i snowpark. Izmijenjen je Headov logo, a dizajn je još otkačeniji nego kod Peak serije. Najveće je ipak razočaranje što na modelu razvijenom od strane Jona Olssona više nema printa njegove djevojke. Ostali park modeli nose oznake Mojo 12, 11 (slika dolje) i 7.5. Na svima je bilo bitno ojačati postranične zidove te doraditi bazu kako bi skija bila što otpornija na eksploataciju u snowparku. Serija skija za ozbiljan freeride dolazi u četiri modela: Carlos 125, Jimi 110, Jerry 104 i Johnny 94. Brojka u imenu otkriva širinu struka. Dizajn je i ovdje vrlo razigran i uspješno "bode" oči. U konstrukciji je primjenjena dobro poznata Rocker tehnologija kojom su od tla dodatno odignuti vrhovi i repovi skija što omogućuje lakši ulazak u zavoj i bolje plutanje u dubokom snijegu.

-.--.-

Head je razvio i osam posebnih modela za skijašice koji pokrivaju sve situacije u kojima bi se one mogle naći na planini: od ledenih i uređenih staza, do dubokog snijega i snowparka. Power One je vodeći model za sportski nastrojene skijašice koje uživaju na uređenim stazama, a prate ga Perfect One, Cool One, Fine One i First One. "Šljašteći" dizajn i lakša verzija vezova karakteriziraju ove skije. Bez pripreme za vezove dolaze pak ženski freeride modeli poput Wild One (slika dolje), Great One, Every One i Lovely One.

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7175
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr