PROIZVOĐAČI

»

HEAD

22.03.2005.      

Autor: Goran Razić 

Head i. C160 (04/05)

Head je i ovim modelom dokazao da je napravio veliki iskorak zadnje dvije sezone. Inteligence tehnologija bazirana i ovdje, pokazuje da je zanimljiva stvar. O tome koliko je to zaista osjetno, svakako se da pričati, no skije zaslužuju svaku pažnju.

Testirani model : 13.2 m @ 163 cm
Side cut : 112-64-95

Model C160 spada u srednji dom Headove C klase te se odlikuje velikom elastičnošću, relativno malom težinom i vrlo lijepim performansama.

Skija će na nogama iskusnijeg i jačeg skijaša djelovati dosta mekano, no vrlo poslušno te uglađeno iako će tu i tamo htjeti poskočiti kada to nije potrebno, a sve radi velike savitljivosti i male težine. Nakon vožnje, dojma smo da je skija puno mekanija uzdužno nego torzijski, vjerujemo da je slovo "i." u nazivu uvelike doprinijelo torzijskoj tvrdoći.

Led te tvrđe staze su izvedive uz neophodnu dozu jačeg stiskanja na rubnike i uz nadu da je teren ravnije konfiguracije. Grbaviji teren će ipak uspjeti narušiti kvalitetan kontakt skije sa podlogom što će narušiti kvalitetu držanja u zavoju. Skija će u takvim trenucima dosta "lepršati".

Uglađenost modela te solidna stabilnost i vozljivost glavne su karakteristike C160 modela. A budući da skija spada u srednji rekreativni razred, možemo je apsolutno preporučiti svim rekreativcima koji će dobiti vrlo poslušnu skiju.

Carvanje je vrlo jednostavno i upravo radi navedene elastičnosti skija se u milisekundi postavlja na rubnike te se vrlo lijepo savija izrađujući pravilan luk. U tome svakako sve pohvale Headu. Hupseri se daju lijepo odvoziti, no osjetno je da je skija namijenjena za druge stvari. Rubnici su solidni, skijali smo i na boljima no svakako nisu za neku veću kritiku.

U većim brzinama skija se pokazala kao zavidno mirna, s obzirom na testnu dužinu i rang u koji spada očekivali smo puno više nestabilnosti. C160 se pokazao kao klasičan allround model izraženih pozitivnih i uravnoteženih karakteristika.

Za skijaše željne carvanja koji su već savladali tehniku, a i za one koji malo kaskaju, ova skija je kao stvorena. Skijaši srednje i manje fizičke mase biti će oduševljeni upravljivošću. Skija je solidnih performansa, a istodobno oprašta jako puno grešaka te ne umara, što je najbitnije. Bilo da je riječ o vožnji osnovnim vijuganjem, plužnom zavoju ili naprednijem carvingu, odnosno brzom vijuganju, skija se prilagođava na sve. Odlični prodajni rezultati u prethodnoj sezoni u potpunosti su razumljivi.

S druge strane, za skijaše s većom masom, izbirljivijih karakteristika, te vozači zahtjevnijih terena, poželjeti će jaču skiju, ako već ne težite u race kategoriju, svakako zavirite prema jačim (starim) C modelima, ili pak prema gornjem domu XRC cross klase koja ima također puno toga za ponuditi.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 14387
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr