PROIZVOĐAČI

»

HEAD

02.10.2007.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije 07/08

Nova Xenon linija Headovih skija nastavlja tragom dobro prihvaćene C serije.

Top ponudu Heada i ove sezone čini Worldcup serija. Čak sedam modela jamči da će svi kojima je brzina na pameti naći nešto za sebe. Ponos Headovih inženjera je model Worldcup iGS (slika desno), veleslalomski bolid razvijen u suradnji s Bode Millerom. Poput ostalih natjecateljskih modela karakteriziraju ga sendvič konstrukcija te Intelligence i Liquidmetal tehnologija. Više o ovim tehnološkim značajkama pročitajte u članku o Head tehnologijama za sezonu 07/08. Svi modeli Worldcup serije također imaju natjecateljsku strukturu baze. Bode je pomogao i u izradi "manjeg brata", modela Worldcup iSL, kojem je zadaća pronaći najkraći put između slalomskih vratiju. Ostatak game nosi pridjev Supershape u nazivu što znači naglašeni sidecut koji omogućava lakši carving. Dva modela, Chip Supershape i iSupershape Magnum, dobili su i nešto širi struk od 71 mm (umjesto dosadašnjeg 66 mm) što će skijašima omogućiti komotniji boravak u dubokom i mekanom snijegu. Boje top veleslalomskih i slalomskih modela su kombinacija bijele, crvene i crne, a mračnim crnim dizajnom se ističe već spomenuti Chip Supershape koji bi svojom svestranošću mogao zaintrigirati veći broj iskusnih skijaša.

Dobro poznata Cross serija doživjela je neznatne izmjene u nomenklaturi. I dalje je tu 5 modela s tim da perjanica klase sada nosi naziv Chip XRC. Baš kao i model stepenicu niže, iXRC 1200, opskrbljen je s pregršt moderne tehnologije, poput natjecateljske sendvič konstrukcije, Intelligence i Liquidmetal tehnologije te natjecateljske strukture baze. Jedina je razlika što najjači model koristi i čip uz Intelligence tehnologiju koja se, pak, proširila na cijelu cross gamu; modele iXRC 800, 500 i 300. Visine uglavnom kreću od 149 cm pa do 177 cm, samo je iXRC 300 moguće pronaći i sa visinom od 142 cm. Top modeli cross serije namijenjeni su skijašima koji će skiju "gaziti" do limita na skicross stazama; slabiji će, pak, modeli zadovoljiti rekreativce sklone ugodnoj vožnji po uređenim stazama.

C serija je otišla u povijest, njeno je mjesto zauzela Xenon linija (naslovna slika). Namijenjena prvenstveno rekreativcima, ističe se po (trendovski) povećanim dimenzijama struka (od 71 do 75 mm) što će skijašima omogućiti izlete i van staze, ali i pružiti veću sigurnost kod mekanog, mokrog snijega. Četiri su modela u seriji, dva najjača, Xi 9.0 i 7.0 će zadovoljiti i ambicije sportski orijentiranih rekreativaca. Takvi će cijeniti ugrađenu Intelligence i Liquidmetal tehnologiju, a posebno Aircoat sistem smanjenja težine. Aircoat je prisutan i kod modela Xi 5.0 i 3.0, no te će modele tražiti oni koji tek počinju svoje pustolovine na uređenim stazama. Dostupne visine kreću od 142 cm, završavaju na 177 cm, a radijusi su vrlo primjenjivih 13-15 m na 170 cm.

Freeride seriju i dalje predstavlja pet Monster modela. Na vrhu su monster 95 O.B. i Alpinist, punokrvni freeride modeli s Aircoat tehnologijom, koje će na popis želja staviti i turno skijaši. Ostali Monsteri, iM 88, 82 i 78, kako im pada brojčana oznaka postaju sve više uporabljiviji na stazi nego na netaknutom snijegu.

Pet park&powder modela i dalje nosi ime Mojo. Top modeli J.O. Pro i Spawn 1 napravljeni su u suradnji s J. Olssonom i "izvor" su Aircoat tehnologije. Niži modeli su posebno robusni da izdrže "teške dane" u parkovima, a primjenjivi su i u dubokom snijegu.

Skijašice će u sezoni 2007/08 moći izabrati nešto iz Thang serije. Iako su dosad ženski modeli bili namijenjeni uglavnom rekreativnom skijanju, sada su ipak nešto profiliraniji. Power Thang (slika lijevo) je tako ženska inačica jurilice za stazu, Wild Thang je za one koje žele polovicu vremena provesti i izvan staze dok će Sweet Fat Thang zadovoljiti skijašice željne vratolomija u parku. Ostala četiri Thang modela namijenjena su različitim stupnjevima znanja skijašica koje se drže uređenih staza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 142020
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr