PROIZVOĐAČI

»

HEAD

02.05.2014.      

Autor: Goran Vukelić 

Head skije i tehnologije 14/15

Head je posebnu pozornost posvetio skijašicama s novim Joy modelima ženskih skija.

Head je za sezonu 2014/15 s tehnološke strane razvio potpuno nov koncept konstrukcije ženskih skija gdje su naglasak stavili na smanjenje mase, izbalansiranost skije te povećanu kontrolu. Koncept je predstavljen pod nazivom Libra, a okosnicu mu čini uporaba Graphene, materijala 2D saćaste strukture od ugljikovih atoma. Graphen je vrlo lagan, ali istovremeno i dovoljno čvrst da bi se mogao upotrijebiti u izgradnji skija. Donosi 20% manju masu skija, a ne narušava mehaničke značajke.

-.--.-

Na ostatku Headove game upotrijebljene su već znana tehnološka rješenja poput KERS-a, Chip Intelligence sustava, Tip&Tail Stabilizer (TTS) umetaka na freeride skijama te, naravno, neizostavnog rockera u pet inačica (Allride, PNP, Speed, TNT, Junior). I dalje je tu ERA 3.0 tehnologija koja spaja tri značajke: rocker, progresivni radijus i odziv skije. Treba još istaknuti Framewall, ojačane rubnike na freestyle skijama koji štite gornji sloj skije od oštećenja što će znati cijeniti svi koji ih redovito koriste u snowparku.

Vrh Headove ponude su skije iz Race serije što nose oznaku Rebels. Stavimo li sa strane modele s oznakom "FIS Approved" koje će za svoje potrebe većinom birati skijaški klubovi, odlično tehnički potkovani skijaši s jednako tako dobrom tjelesnom spremom pogled će vjerojatno svrnuti ka Worldcup Rebels i.SL (slika dolje) i Worldcup Rebels i.Speed modelima. Riječ je o slalomskom i veleslalomskom modelu sa strukom od 66 mm i radijusima od oko 12, tj. 18 m. Za ovu godinu dolaze u crnoj i bijeloj varijanti s prepoznatljivom žutom crtom po dužini skije.

-.--.-

Slijede ih skije iz Performance serije gdje kraljuje i.Supershape Titan s 80 mm u struku i 14,3 m radijusa na 170 cm duljine, namijenjen izletima kraj staze. i.Supershape Rally s 76 mm u struku je dobra kompromisna za raznolike uvjete, dok su i.Supershape Magnum i i.Supershape Speed (slika dolje) predviđeni za uređene staze. Uz ova četiri modela dolaze i dva "ekskluzivna" u elegantnoj crnoj boji, Prestige i Premium. Sa strukovima od 76 i 66 mm te radijusima od oko 14 m na 170 m duljine namijenjeni su stazi, a odlikuje ih Intelligence tehnologija.

-.--.-

Allride serija je već poznata, pokriva različite stupnjeve rekreativaca,a broji šest modela što se diče Era 3.0 tehnologijom. Rev 105 ima 105 mm u struku, namijenjen je odličnim skijašima koji traže skiju i za krstarenje pored staze. Rev 90, 85 Pro, 80 Pro (slika dolje), 78 i 75 su sve redom skijom kod kojih odabir ovisiti o vremenu koje se planira provesti na stazi, tj. pored nje, ali i koji je stupanj znanja skijaša. Uz nabrojane modele stoje i tri imena Integrale: 1000, 800 i 600. Prvi je za odlične skijaše i uređene staze, dok druga dva već traže manji angažman i obećavaju ugodno skijanje.

-.--.-

Prošle godine obnovljena Freeski serija nije mijenjana. Četiri modela s TTS tehnologijom su Turbine 125, Cyclic 115, Collective 105 i Venturi 95 (slika dolje). Brojka iz imena otkriva širinu struka, pa ja tako Turbine za prave freeride uvjete, dok Venturi već nudi kompromis. Za turno skijaše je Head pripremio Protostellar 98, Galactic 84 i Nebula 78 modele. Riječ je o laganim skijama, prepoznatljivog dizajna kojim dominira žuta boja i s mogućnošću montiranja "koža".

-.--.-

Za snowpark su predviđena četiri modela: Oblivion, The Caddy, The Show te novitet Framewall s već spomenutom izvedbom koja pruža bolju zaštitu gornjem sloju skije.

Za skijašice je Head pripremio šest novih modela. Big Joy i Great Joy su skije sa 110, tj. 98 mm u struku i kao takvu su predviđene za skijanje po dubokom snijegu. Total Joy je s 85 mm u struku all-round skija, a Super Joy je za skijašice željne brzine na uređenim stazama. Rekreativke i početnice će moći odabrati između Absolute Joy i Pure Joy modela. Sve dolaze s spomenutim Graphenom u strukturi skije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 214634
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr